Ευρωλίγκα πρώτη αγωνιστική, το πρώτο πιάτο

Written by  Οκτ 17, 2014

Η ευρωλίγκα έκανε πρεμιέρα χθες με μερικές πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλαθλων μέχρι τέλους.

 

Στον Α όμιλο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τη φετινή του προπονητική απόπειρα καθώς η Εφές Αναντολού επικράτησε με 82-76 της Ούνιξ Καζάν του Αργυρή Πεδουλάκη που αντίθετα με τον Σέρβο προπονητή δεν έκανε ντεμπούτο με το δεξί.

Πρώτος σκόρερ των Τούρκων ο Ντρέιπερ με 16 ποντους και τον ακολούθησαν οι Κρίσττς με 15 και Τζάνινγκ με 12. Ο Στράτος Περπέρογλου έκανε θετικό ντεμπούτο με 10 ποντους ενώ ο Στεφάν Λασμέ μπορεί να σημείωσε μόλις 4 ποντους αλλα αμυντικά ήταν κάτι παραπάνω από θετικός( 6 ριμπάουντ, 2 ασιστ,1 κόψιμο). Από την Ούνιξ ξεχώρισαν οι Λανγκφόρντ με 19 ποντους, Τζεμέλς με 11 και Φίσερ με 10. Οι έλληνες της ομάδας Καιμακόγλου και Ζήσης δεν βρεθήκαν σε καλή βράδια και δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στην ομαδα τους( 6 ποντους ο πρώτος και μόλις 5 ο αρχηγος της Εθνικής).

Στον Β όμιλο η Μάλαγα πέρασε με 78-63 από την Κροατία και την έδρα της Τσεντεβίτα και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο για φέτος. Ο Ράιαν Τούλσον ήταν εκπληκτικός για την ομαδα του Χουάν Πλάθα(20 πόντοι, 5/5 διποντα,2/4 τριποντά, 4/4 ελεύθερες βολες και συνολικό ranking 20). Ο Κώστας Βασιλειάδης κινήθηκε με μετρία νερά(3 πόντοι και 1/4  τριποντά).Από τους Κροάτες που δεν αγωνίστηκε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς προσπάθησαν μονό οι Μίρο Μπιλάν και Άντε Ντέλας( 15 και 12 πόντοι αντίστοιχα) αλλα οι προσπάθειες τους δεν ήταν αρκετές για τους γηπεδούχους.

Στο Τελ-Αβίβ οι πρωταθλητές Ευρώπης «ζοριστήκαν» μονό για ένα ημίχρονο(44-37) αλλα στο τέλος επικρατήσαν με το ευρυ92-76 επί της Λιμόζ. Ο Γκάι Γκόυντες είδε 5 παίχτες του να τελειώνουν την αναμέτρηση με διψήφιοι αριθμό ποντων. Πρώτος σκόρερ της Μακάμπι ο Τζέρεμι Πάργκο με 20 και τον ακολούθησαν οι Μάρκο Χάινς με 15 ποντους και Ντέιβιντ Σμιθ με 13. Ο Σκορτσιανίτης σημείωσε 11 ποντους και ήταν κάτι παραπάνω από θετικός στο φετινό του ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Από την άλλη πλευρά ο Λιμόζ είχε σε καλή μέρα τους Άντριεν Μόερμαν με 17 ποντους και Ζούαν Πάολο Μπατίστα με 15. Ο «δικός» μας Ραμέλ Κάρυ δεν ήταν θετικός στο ντεμπούτο του με τη Γαλλική ομαδα (μόλις 2 πόντοι σ 15 λεπτά συμμετοχής).

Στον Δ όμιλο είχαμε νίκες των φιλοξενούμενων. Στη Βαλένθια ο Ολυμπιακός αποδίδοντας καλό μπάσκετ τουλάχιστον αμυντικά επικράτησε της Βαλένθια με 71-68 με τον Σπανούλη να σημειώνει 21 ποντους και τους Κώστα Σλόυκα και Ματ Λοτζέσκι να πτωχαίνουν από 14. Ο Χαρανγκόντι με 14 ποντους και οι Σάτο και Μπάικς με 11 προσπάθησαν ξεκλέψουν την νίκη για την ομαδα του Περάσοβιτς.

Πολύ μεγάλη νίκη για τον Ερυθρό Αστέρα ο όποιος επικράτησε στο Βελιγράδι της Γαλατασαράι με 76-68 και ξεκίνησε ιδανικά στην ευρωλίγκα. Οι Σέρβοι είχαν σε πολύ μεγάλη μέρα τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που με 22 ποντους διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Ατάμαν, από κοντά του και ο Μάρκους Γουίλιαμς που σημείωσε 15 ποντους. Από τη Γαλατασαράι ο μονός διασωθείς ήταν ο Ζόραν Έρτζεκ που σημείωσε 17 ποντους σε 30 περίπου αγωνιστικά λεπτά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Α όμιλος.

Εφές Αναντολού-Ούνιξ Καζάν 82-76

Β όμιλος

Τσεντεβίτα-Μάλαγα 63-78

Μακάμπι-Λιμόζ 92-76

Δ όμιλος

Ερυθρός Αστέρας-Γαλατασαράι 76-68

Βαλένθια-Ολυμπιακός 68-71

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.