Οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας της Ευρωλίγκα

Written by  Οκτ 16, 2014

Η μέρα που περίμεναν οι περισσότεροι φίλοι του μπάσκετ στην Ευρώπη έφτασε! Η Ευρωλίγκα ανοίγει την αυλαία και το ταξίδι των 24 ομάδων μέχρι το Final Four της Μαδρίτης ξεκινά. Η πρώτη αγωνιστική ήδη ξεκίνησε και αναμένεται να προσφέρει έντονες συγκινήσεις και, φυσικά, πλούσιο ελληνικό ενδιαφέρον.

 

Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς πραγματοποιήθηκε ήδη από χθες, με την Λαμποράλ Κούτσα να παίρνει εύκολη νίκη στην πρεμιέρα επί της πρωτάρας Νεπτούνας με 88-69 και να κάνει ένα δυναμικό «ποδαρικό» στη χρονιά.

Το κυρίως πιάτο της πρώτης αγωνιστικής, όμως, συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο με τις υπόλοιπες πολύ σπουδαίες αναμετρήσεις.

Πρώτος στη μάχη των ελληνικών ομάδων πέφτει ο Ολυμπιακός, που με νωπές τις μνήμες από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο που οδήγησε στην απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα, δοκιμάζεται εκτός έδρας για τον τέταρτο όμιλο απέναντι στην κάτοχο του Eurocup, Βαλένθια, η οποία θέλει να πετύχει μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση. Τις αναμετρήσεις του ίδιου ομίλου κλείνει ο αγώνας μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Γαλατασαράι.

Για τον πρώτο όμιλο, η ανανεωμένη Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και των Στράτου Περπέρογλου και Στεφάν Λάσμε, υποδέχεται την «ελληνική» Ούνικς Καζάν των Αργύρη Πεδουλάκη, Κώστα Καϊμακόγλου και Νίκου Ζήση που έρχονται με φόρα από την πρόκρισή τους στους ομίλους μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών. Αύριο, η πανίσχυρη και υπερφιλόδοξη Ρεάλ Μαδρίτης, που στοχεύει μόνο στην κατάκτηση του τίτλου έπειτα από δύο συνεχόμενες αποτυχίες στους τελικούς, υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ η Νιζνί θα φιλοξενήσει την ανανεωμένη και πολύ θεαματική, επίσης πρωτάρα στη διοργάνωση, Διναμό Σάσαρι.

Για τον δεύτερο όμιλο, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκινά τις υποχρεώσεις της στην πορεία για την υπεράσπιση του τίτλου της υποδεχόμενη την γαλλική Λιμόζ που επιστρέφει στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση και η Τσεντεβίτα φιλοξενεί την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ αύριο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη που ελπίζει σε μία ακόμα πρόκριση σε FinalFourκαι, επιτέλους την επιστροφή στις κατακτήσεις του τίτλου, δοκιμάζεται εκτός έδρας στην πολύ όμορφη και πάντα με θερμή ατμόσφαιρα, έδρα της Άλμπα Βερολίνου.

Το πλήρες πρόγραμμα του τρίτου ομίλου, τέλος, όπου συμμετέχει ο Παναθηναϊκός, διεξάγεται αύριο με τους «πράσινους» να υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την Τουρόφ, στην «παρθενική» της εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, ενώ η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που φέτος στοχεύει να οδηγήσει τουρκική ομάδα σε FinalFourέπειτα από πολλά χρόνια, υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο, ενώ το πρόγραμμα κλείνει η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα που στοχεύει επίσης πολύ ψηλά και στην κατάκτηση του τροπαίου, με την ανανεωμένη και φιλόδοξη για το ένα βήμα παραπάνω, Μπάγερν Μονάχου

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.