Στρασμπούργκ και Βιλερμπάν στον ημιτελικό των προκριματικών

Written by  Σεπ 24, 2014

Με δύο αγώνες ξεκίνησαν στην Οστάνδη τα προκριματικά της Ευρωλίγκα που θα οδηγήσουν στον μεγάλο τελικό της Παρασκευής, εκεί όπου θα βγει η 24η και τελευταία ομάδα της διοργάνωσης που θα συμπληρώσει τον πρώτο όμιλο, μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις, Νιζνί και Σάσαρι.

 

Στους  δύο πρώτους προημιτελικούς, τα πάντα ήταν γαλλική υπόθεση, αφού η Στρασμπούργκ και η Λιόν/Βιλερμπάν δεν δυσκολεύτηκαν να περάσουν τα εμπόδια των Ρίγα και της γηπεδούχου Οστάνδης και θα διασταυρωθούν στον ημιτελικό της Πέμπτης.

Η Στρασμπούργκ πήρε το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και, με το αρχικό 0-9 δεν δυσκολεύτηκε σε κανένα σημείο του αγώνα απέναντι στην Ρίγα την οποία νίκησε με 53-82.

Ο Αλί Τραορέ με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Αντουάν Ντιό με 15 πόντους και 3 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους που δεν συνάντησε εμπόδια να προκριθεί στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Από την πλευρά της Ρίγα, ο Τζέραλντ Ρόμπινσον με 14 πόντους, αλλά και 7 λάθη ήταν ό,τι καλύτερο μπόρεσε να αντιπαρατάξει.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 32-42, 42-65, 53-82

Η Λιόν/Βιλερμπάν είχε να αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα της διοργάνωσης, Οστάνδη, με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι για ττο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο, στο τέλος μίλησε η εμπειρία και η ικανότητα των παικτών της γαλλικής ομάδας που έκαναν τη διαφορά.

Ο Αμάρα Σι με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Έντβιν Τζάκσον με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ οδήγησαν την ομάδα τους στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον ημιτελικό, όπου την Πέμπτη περιμένει η Στρασμπούργκ.

Για την Οστάνδη, που μπροστά στο κοινό της δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, ο Ματιέζ Πονίτκα με 17 πόντους και ο Τζον Πρινς κουβάλησαν το μεγαλύτερο μέρος του βάρους για την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 43-43, 56-62, 77-86

Πηγή: Euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.