Στην Κίνα η Μπαρτσελόνα για το Euroleague Basketball Asian Tour

Written by  Ιουλ 31, 2014

Περιοδεία στην Ασία θα πραγματοποιήσει η Μπαρτσελόνα το διάστημα 6 με 11 Οκτωβρίου, όπου θα δώσει διεθνή φιλικά, στο πλαίσιο του Euroleague Basketball Asian Tour που προωθεί τις διεθνείς συνεργασίες και πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές.

Στη διάρκεια της περιοδείας της, η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει στις 7 Οκτωβρίου στην πόλη Χανγτζού τους Zhejiang Lions και στις 11 του μήνα θα αντιμετωπίσει στην πρωτεύουσαν τηςΤαϊβάν, Ταϊπέι, την τοπική ομάδα Taiwan Mobile. Παράλληλα, οι παίκτες της καταλανικής ομάδας θα πάρουν μέρος σε πολλές δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες μια ανοικτή προπόνηση και άλλες μιντιακές εκδηλώσεις.

Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 6 Οκτωβρίου με την Zhejiang Lions, μια νεοσύστατη ομάδα, που ιδρύθηκε το 2005 και μόλις την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Έχει φτάσει τρεις χρονιές στη σειρά στα play off (2008, 2009 και 2010) προπονητής της είναι ο ChunjiangLi και αστέρια της οι Zhijie Lin και Jonathan Gibson. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ένα από τα μνημεία της πόλης, το γήπεδο Hangzhou Stadium, το οποίο ανακαινίστηκε το 2001 και χωράει περίπου 5.000 θεατές.

Την επομένη, οι παίκτες θα επισκεφθούν το τοπικό πανεπιστήμιο, όπου θα πάρουν μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις, ομιλίες, επισκέψεις, αλλά και σε εκδήλωση του προγράμματος One Team της Ευρωλίγκα, αφιερωμένο στα παιδιά.

Το ίδιο βράδυ θα αναχωρήσει για την Ταϊπέι, όπου το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου θα πάρει μέρος σε σειρά εκδηλώσεων του προγράμματος One Team της Ευρωλίγκα, ενώ στις 11 του μήνα θα πάρει μέρος σε διεθνή φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί στην εκπληκτική Taipei Arena χωρητικότητας 15.000 θεατών. Αντίπαλος θα είναι η TaiwanMobile, που ιδρύθηκε το 1983 και πήρε το σημερινό της όνομα το 2011. Από το 2013, ο Otis Hughley  έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής της, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά, η ομάδα επέστρεψε στα playoff έπειτα από έξι χρόνια.

«Η εκπροσώπησή μας στο Euroleague Basketball Asian Tour από την Μπαρτσελόνα είναι μία ακόμα απόδειξη της αφοσίωσης που δείχνουν οι ομάδες μας για συνεργασίες με ομάδες από όλο τον κόσμο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, συμπληρώνοντας πως «το πρόγραμμα δημιουργίας διεθνών συνδέσεων περιλαμβάνει πολλές ομάδες», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «με τη βοήθεια του συνεργάτη μας στην Ασία, OCEANSMarketing αυτή η πολιτιστική και αθλητική ανταλλαγή θα συνεχίσει να ισχυροποιείται».

Η παρουσία της Μπαρτσελόνα στην Ασία αποτελεί μέρος του προγράμματος Euroleague Basketball World Tour, μέσω του οποίου, πέντε ομάδες θα επισκεφθούν τέσσερις Ηπείρους το φθινόπωρο. Η αρχή θα γίνει με την συμμετοχή της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με την Πρωταθλήτρια Αμερικής, Φλαμένγκο, στο Ρίο της Βραζιλίας και, στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Euroleague US Tour, στο πλαίσιο του οοποίου θα αντιμετωπίσει τον πρώην προπονητή της, Ντέιβιντ Μπλατ και τους Cleveland Cavaliers, ενώ δυο μέρες αργότερα, θα αντιμετωπίσει τους Brooklyn Nets.

Στις 8 Οκτωβρίου, οι Πρωταθλητές NBA, San Antonio Spurs θα ξεκινήσουν την περιοδεία τους NBA Global Games από το Βερολίνο, όπου θα αγωνιστούν απέναντι στην Άλμπα, ενώ στις 11 Οκτωβρίου, τέσσερις μέρες πριν από την επίσημη έναρξη της Turkish Airlines Euroleague Regular Season 2014-15, θα αγωνιστούν στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Πηγή: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.