Προπονητής της χρονιάς ο Μπλατ

Written by  Ιουλ 08, 2014

Προπονητής της χρονιάς για την Ευρωλίγκα 2013-14 αναδείχθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος οδήγησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κατάκτηση του τροπαίου του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Μιλάνο.

 

Η ισραηλινή ομάδα ήταν η μόνη από τα play off της διοργάνωσης που προκρίθηκε με μειονέκτημα έδρας στο Final Four του Μιλάνου, εκεί όπου επικράτησε στον ημιτελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στον τελικό πήρε τη νίκη στην παράταση έπειτα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η επιτυχία αυτή οδήγησε την Μακάμπι στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια, ενώ ο Μπλατ θα παραλάβει το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», που καθιερώθηκε από το 2005, όταν και απεβίωσε ο μεγάλος Ρώσος προπονητής.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ,  που την ερχόμενη σεζόν θα καθίσει στον πάγκο των Cleveland Cavaliers, αναδείχθηκε «Προπονητής της Χρονιάς» για την διοργάνωση της Ευρωλίγκας της σεζόν 2013-14, επικρατώντας στην τελική ψηφοφορία των Λούκα Μπάνκι της Αρμάνι Μιλάνο και Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αμερικανός προπονητής διαδέχεται των Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος πήρε πέρσι το βραβείο για την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό, ενώ στην δεκαετή ιστορία των βραβείων, δύο φορές έχουν τιμηθεί οι Έτορε Μεσίνα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και από μία οι Πίνι Γκέρσον, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, Χάβι Πασκουάλ και Ντούσαν Ίβκοβιτς. 

Πηγή: Euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.