Η Μπαρτσελόνα τον τελικό των… πικραμένων

Written by  Μάι 18, 2014

Η Μπαρτσελόνα ήταν η νικήτρια του μικρού τελικού της Ευρωλίγκα, αφού, παρά την απογοήτευση μετά την ήττα της Παρασκευής, βρήκε το κουράγιο να επικρατήσει με 93-78 της ΤΣΣΚΑ που είχε εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Final Four του Μιλάνου.

Αποστολή Μιλάνο: Σεβαστή Βρακατσέλη

 

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μαζέψουν τα… κομμάτια τους από το σοκ του οδυνηρού αποκλεισμού (κάθε μία για τον δικό της άδοξο τρόπο) και έπαιξαν ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητες, προσφέροντας κατά διαστήματα όμορφο και θεαματικό μπάσκετ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα τα δημοσιεύματα και οι θεωρίες περί εκκαθαρίσεων σε κάθε μία από τις δύο αντιπάλους δημιουργούσαν περίεργο κλίμα στις τάξεις των ομάδων, ωστόσο, μέσα στο παρκέ όλα αυτά πήγαν στην άκρη, καθώς όλοι όσοι αγωνίστηκαν προσπάθησαν να σώσουν την υστεροφημία τους.

Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι καταφέρνοντας στο πρώτο δεκάλεπτο να πάρει προβάδισμα με 21-24, όμως, η Μπαρτσελόνα είχε περισσότερο μυαλό για το συγκεκριμένο παιχνίδι και πέρασε μπροστά από τις αρχές του δεύτερου, ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά και τελικά έφτασε σε μια εύκολη επικράτηση.

Στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 50-47, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 69-64, ενώ στο τέταρτο η διαφορά ξέφυγε και με τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να σκέφτονται ήδη την πτήση της επιστροφής και τις εκκαθαρίσεις που, όπως όλα έδειχναν, θα ακολουθήσουν.

Το τελικό 93-78 έδωσε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη στον τελικό της παρηγοριάς και πλέον οι δύο ομάδες στρέφονται στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, με τα δημοσιεύματα που θέλουν να γίνονται σαρωτικές αλλαγές τόσο στα ρόστερ όσο και στην τεχνική ηγεσία τους να έχουν πια φουντώσει.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έπαιξε μόλις 17’, στα οποία «φόρτωσε» με 20 πόντους το καλάθι των Ρώσων και ύστερα έκατσε στον πάγκο για το τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ο Ματσέι Λάμπε, ο οποίος στον ημιτελικό με την Ρεάλ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο, πέτυχε 17 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Από την ΤΣΣΚΑ, ο Σάσα Καούν που ήταν ο μόνος που έκανε ένα αξιοπρεπές τουρνουά πέτυχε 13 πόντους, ενώ ο Νέναντ Κρστιτς στο πιθανότατα τελευταίο Final Four με τη φανέλα της «ομάδας του στρατού», σημείωσε 11 πόντους

Κατά τα λοιπά, ήδη ο Έτορε Μεσίνα είναι γνωστό πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, ενώ την πόρτα της εξόδου φέρονται να ετοιμάζονται να δουν και οι Κρστιτς και Τεόντοσιτς, ενώ επισφαλής φαίνεται πως είναι πια και η θέση του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 50-47, 69-64, 93-78

Μπαρτσελόνα: Ντόρσεϊ 9, Σάδα 2, Χουέρτας 7, Αμπρίνες 3, Ναβάρο 20, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 7, Χέζονζα 5, Όλεσον 8, Λάμπε 17, Νάχμπαρ 9, Τόμιτς 616

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Τεόντοσιτς 6, Μίτσοφ 7, Φριτζόν 7, Πάργκο 9, Κρστιτς 11, Γουίμς 8, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 7, Σουκχοτσόφ, Κάουν 13, Κριάπα 2, Χάινς 8

Μπαρτσελόνα: 25/43 δίποντα, 10/17 τρίποντα, 13/18 βολές, 25-14 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 17 λάθη

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 27/47 δίποντα, 3/12 τρίποντα, 15/18 βολές, 12-7 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 9 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 10 λάθη

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.