Βασιλειάδης: «Μπορούμε, αλλά θέλουμε βελτίωση»

Written by  Φεβ 14, 2014

Την ανάγκη βελτίωσης της εικόνας της Εφές επεσήμανε μετά την ήττα της ομάδας του από το Ολυμπιακό ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος δεν χάνει την αισιοδοξία του ότι η τουρκική ομάδα μπορεί να επιστρέψει υπό προϋποθέσεις στην διεκδίκηση μιας θέσης στα play off της Ευρωλίγκα.

 

Το «Agapotobasket.gr» συνάντησε τον διεθνή γκαρντ μετά τη λήξη του αγώνα και είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, το μέλλον της Εφές στη διοργάνωση, αλλά και τις διαφορές των δύο «αιωνίων» τους οποίους ήδη έχει αντιμετωπίσει.

«Απλά σε όλο το παιχνίδι δεν παίξαμε καλά. Στην άμυνα παίξαμε μόνο κάποια λεπτά και κλέψαμε κάποιες κατοχές. Μας λείπει το εύκολο καλάθι, οι πόντοι στην επίθεση, αλλά νομίζω ότι πρέπει σταδιακά να βελτιωνόμαστε για να κοιτάξουμε κάτι καλύτερο στην Ευρωλίγκα», δήλωσε αρχικά ο Κώστας Βασιλειάδης εξηγώντας την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού.

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος ότι η ομάδα του έχει πιθανότητες να πετύχει κάτι περισσότερο. «Έχουμε μείνει πίσω, αλλά μπορείς να κερδίσεις δύο παιχνίδια συνεχόμενα και να είσαι πάλι μες στο κόλπο. Το θέμα είναι να βελτιωθούμε εμείς, να δούμε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σαν ομάδα. Ταλέντο και διάθεση υπάρχουν, το θέμα είναι να γίνουμε καλύτεροι και να μπορέσουμε να κερδίσουμε παιχνίδια».

Σημαντική για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν και η απουσία του Τζαμόν Γκόρντον, ο οποίος, όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας, Βαγγέλης Αγγέλου, ήταν άρρωστος και δεν είχε δυνάμεις να αγωνιστεί.

«Ο Γκόρντον έλειψε. Είναι από τους παίκτες που είναι νούμερο ένα στην ομάδα μας. Κάνει πολλά πράγματα άμυνα και επίθεση και μας έλειψε. Έχουμε πολλούς τραυματισμούς και αυτό νομίζω μας επηρέασε», σχολίασε.

Η Αναντολού Εφές έχει βρεθεί αντιμέτωπη και με τις δύο ελληνικές ομάδες του ομίλου μετρώντας ισάριθμες ήττες. Ο Κώστας Βασιλειάδης αναλύει τις διαφορές αυτών των δύο παιχνιδιών.

«Ο Παναθηναϊκός παίζει σε πιο χαμηλό τέμπο κι αυτό μας βοήθησε να είμαστε κοντά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έχει ένα τέμπο πάρα πολύ γρήγορο με πολλά ριμπάουντ και τρέξιμο με το Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) νούμερο ένα και, φυσικά, όλους τους υπόλοιπους. Χάσαμε τη διαφορά κάπου εκεί, δηλαδή, όταν έβαλαν τρία τρίποντα στον αιφνιδιασμό», ανέφερε.

Ο Ολυμπιακός έχει επικριθεί για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί συχνά περισσότερο το περιφερειακό σουτ και όχι τη ρακέτα του. Απέναντι στην τουρκική ομάδα τα πράγματα αντιστράφηκαν, όμως, ο έμπειρος γκαρντ υποστήριξε πως αυτό ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό.

«Μας έλειπαν ψηλοί και ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να χτυπήσει εκεί που είμαστε πολύ αδύνατοι αυτή τη στιγμή. Ο προπονητής τους έκρινε σωστά και πήραν πολλούς πόντους από αυτό», εξήγησε.

Όσο για το τι πρέπει να κάνει η Εφές για να ανέβει; «Χρειαζόμαστε προπόνηση, να γίνουμε καλύτεροι στην άμυνα και την επίθεση για να μπορέσουμε να κοντράρουμε αντιπάλους που είναι στα μέτρα μας και να παραμείνουμε τουλάχιστον κοντά στην οκτάδα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.