Το αφιέρωμα της Euroleague στον Σενγκέλια (vid)

Written by  Μάι 18, 2020

Σε έναν από τους πιο δυναμικούς power forwards της διοργάνωσης εστιάζει η Turkish Airlines Euroleague, που αφιερώνει την στήλη της Signature Moves στον Τόκο Σενγκέλια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ο παίκτης της Μπασκόνια περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του σύγχρονου power forward, καθώς με την πάροδο των χρόνων πρόσθεσε όλο και περισσότερα στοιχεία στο παιχνίδι του και έγινε ένας εντυπωσιακός all-around παίκτης με ελάχιστες αδυναμίες. Ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό είναι η εξαιρετική ικανότητα του στον χειρισμό της μπάλας, που του επιτρέπει να τρέχει στο γήπεδο σαν point guard και συχνά να ολοκληρώνει έναν αιφνιδιασμό με κάρφωμα ή τρίποντα όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Είναι πολύ γρήγορος και έχει περισσότερη αντοχή από τους περισσότερους power forwards και εκμεταλλεύεται πλήρως αυτό το πλεονέκτημα, τρέχοντας στο παρκέ όσο πιο συχνά μπορεί, δημιουργώντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

Ο Σενγκέλια είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της διοργάνωσης με εξαιρετική κίνηση στο low post και πληθώρα κινήσεων, με κορυφαίο το στριφογυριστό jump shoot. Είναι επίσης εξαιρετικός και στο μακρινό σουτ, έχοντας ειδικά φέτος σημειώσει πολλά περισσότερα τρίποντα (34) από το προηγούμενο ρεκόρ της καριέρας του, τα 25 που είχε από την σεζόν 2017-18. Αλλά η τρομερή ταχύτητα, με την οποία ξεδιπλώνεται στο παρκέ, δίνει πολλά πλεονεκτήματα στον αιφνιδιασμό, ενώ ο ίδιος δεν φοβάται να πάει και κατά μέτωπο στο καλάθι, ακόμα και με πολλά κορμιά μπροστά του, ακολουθώντας τον σχετικό χαρακτήρα της Μπασκόνια.

Η γενικότερη βελτίωσή του και η επίδρασή του στο παιχνίδι της Μπασκόνια, αποτυπώνεται στα στατιστικά του την φετινή σεζόν, όταν και έχει ανεβάσει τον προσωπικό του μ.ο. από 11,4 σε 15,9 πόντους, είναι δεύτερος στην λίστα με επιτυχημένα δίποντα (8,3) και παίρνει περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο από ποτέ με 3,1 ανά παιχνίδι. Επίσης έχει πολύ υψηλά ποσοστά στα σουτ με 58,6% στα δίποντα, 39,1% σε τρίποντα, ενώ απόρροια του γεγονότος ότι παίρνει πολύ συχνά την μπάλα στα χέρια του, είναι ότι έχει ανεβάσει και τον μ.ο του στις ασίστ από 1,6 σε 2,9. Παραμένει επίσης ένας πολύ καλός ριμπάουντερ, όντας στην 11η θέση με 5,6 μ.ο., ενώ έχει 1 κλέψιμο ανά αγώνα. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του; Ενδεχομένως, η βελτίωση του ποσοστού του από την γραμμή των βολών, όπου από 70,4% σε σύνολο της καριέρας του φέτος έχει 76,9%. Έχοντας συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης την σεζόν 2017-18, ο 28χρονος Σενγκέλια θα έχει σταθερή υποψηφιότητα για MVP της Euroleague για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Πηγή και φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.