You shall not pass!

Written by  Ιαν 27, 2016

Από το «Nick Galis Hall»  δεν περνάει κανείς, βροντοφώναξε ο Άρης που έδειξε σημάδια του πλούσιου ταλέντου και οργάνωσης που διαθέτει τη φετινή χρονιά και με κατάθεση ψυχής στο παρκέ επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 73-63 και διατήρησε το αήττητο της έδρας του για έβδομο παιχνίδι στο Eurocup και τις ελπίδες του ζωντανές για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ελληνική ομάδα καθοδηγήθηκε άψογα από τον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά και από το πάθος και τον εγωισμό των παικτών της και με τρομερή ενέργεια από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο πέτυχε μια σημαντική νίκη που τον κρατά ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, ενώ, έφτασε να διεκδικήσει και με αξιώσεις την διαφορά του πρώτου αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν περισσότερο διαβασμένοι και πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, δημιουργώντας μικρές διαφορές εκμεταλλευόμενοι κυρίως το άγχος των παικτών του Άρη για το αποτέλεσμα.

Η ελληνική ομάδα επιχειρούσε να περάσει τη μπάλα περισσότερο μέσα στο καλάθι, εκεί όπου ο Χάγκινς και ο Γουάιτ πήραν κάποιες «μάχες», ωστόσο, δε μπορούσε να περιορίσει τα ατού της Άλμπα, με αποτέλεσμα η γερμανική ομάδα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 15-19.

Η κατάσταση άλλαξε θεαματικά για τον Άρη στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους «κιτρινόμαυρους» να βελτιώνουν αισθητά την άμυνά τους, να βρίσκουν σκοράρισμα από την περιφέρεια και να κάνουν ένα εντυπωσιακό επιθετικό ξέσπασμα που με επιμέρους σκορ 27-15 τους έφερε μπροστά στο ημίχρονο με 42-34.

Ο Άρης άντεχε για 8’ στο τρίτο δεκάλεπτο να διατηρεί τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, όμως, η Άλμπα με τους Μιλοσάβλιεβιτς, Τσέρι και Κικάνοβιτς να παίρνουν τις περισσότερες προσπάθειες για την ομάδα τους, βρήκε λύσεις, μείωσε τη διαφορά και έφερε το παιχνίδι σχεδόν στο μηδέν (55-54).

Το παιχνίδι είχε γίνει… ροντέο και πήγαινε στην έυθραυστη ισορροπία μέχρι το 34’, με τον Άρη να προηγείται με 60-59 και όλα να δείχνουν πως θα πήγαινε σε ένα δραματικό φινάλε.

Το πάθος για τη νίκη, η βαριά φανέλα του Άρη, η εκπληκτική εμφάνιση του Βασίλη Σίμτσακ και η ώθηση από την κερκίδα που έδινε «φτερά» στους παίκτες των γηπεδούχων, μεταμόρφωσαν την ελληνική ομάδα που έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, κράτησε χωρίς πόντο την Άλμπα σχεδόν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και όχι μόνο πήρε τη νίκη με 73-63, αλλά έφτασε να απειλεί ουσιαστικά ακόμα και τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Ο Τζερέλ ΜακΝήλ ήταν εκπληκτικός σκοράροντας 25 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, ο Βασίλης Σίμτσακ κατέθεσε ψυχή και ουσία με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Ντομινίκ Γουότερς είχε 11 πόντους με 7 ασίστ.

Από την Άλμπα Βερολίνου ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς είχε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Γουίλ Τσέρι είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 42-34, 55-54, 73-63

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 7, Πελεκάνος 1, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης, Γουάιτ 8, Γουότερς 20, Ζάρας 2, Χάγκινς 2, Κοέν 5, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 20

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Λόουρι 7, Κινγκ 1, Ακρινάρ, Κικάνοβιτς 15, Λόντσαρ 4, Βάργκας, Λιγιανάγκε, Βόλφαρτ, Μιλοσάβλιεβιτς 14, Τσέρι 14, Γουάτ 8

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.