Έμεινε από… καύσιμα

Written by  Ιαν 19, 2016

Ένας κουρασμένος ΠΑΟΚ παραδόθηκε αμαχητί στην γερμανική Όλντεμπουργκ για την τρίτη αγωνιστική του «Last 32» του Eurocup και με την ήττα του με    βλέπει τις ελπίδες του για πρόκριση να «ψαλιδίζονται» επικίνδυνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» εμφανίστηκε χωρίς δυνάμεις και καθαρό μυαλό, εμφανώς επηρεασμένος από την υπερπροσπάθεια του Σαββάτου και την εντυπωσιακή ανατροπή με την ΑΕΚ που, ωστόσο, του «έκλεψε» όλη την ενέργεια, κάτι που φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης με την γερμανική ομάδα.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντιστάθηκαν μόνο για ένα δεκάλεπτο, όμως, στην συνέχεια παρέδωσαν… πνεύμα με αποτέλεσμα η Όλντεμπουργκ να δημιουργήσει μεγάλες διαφορές που όσο προχωρούσε προς το τέλος της η αναμέτρηση, δεν δυσκολευόταν να τις διατηρήσει και να πάρει μια σημαντική νίκη για την συνέχειά της στην διοργάνωση.

Στα αρνητικά και η μη συμμετοχή του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά την αναμέτρηση με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν οριακό προβάδισμα, χάρη κυρίως στην αμυντική τους λειτουργία και τις επιδόσεις του Κρις Κρέιμερ που ήταν ο κύριος εκφραστής του παιχνιδιού τους.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Όλντεμπουργκ να προηγείται με μόλις έναν πόντο (15-16), όμως, η συνέχεια ανήκε στην γερμανική ομάδα, αφού ο ΠΑΟΚ εμφανιζόταν με έλλειψη δυνάμεων και ενέργειας, δίνοντας το περιθώριο να πάρει γρήγορα μια διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε με 28-32 στο 17’, όμως, από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν βρήκε επαφή με το καλάθι, με αποτέλεσμα η Όλντεμπουργκ με ένα σερί 0-11 να προηγηθεί με 28-43 στο ημίχρονο και να έχει βάλει τις βάσεις για μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ελληνικής ομάδας.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, καθώς ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μη μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του αγώνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η γερμανική ομάδα για να ανεβάσει τη διαφορά στο +22 (30-52 στο 23’) και ουσιαστικά να έχει βγάλει την ελληνική ομάδα εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 45-65 για την Όλντεμπουργκ και όλα είχαν τελειώσει αφού ο ΠΑΟΚ δεν έδειχνε να έχει δυνάμεις να κάνει μια ακόμα ανατροπή, όπως το Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν να μειώσουν την διαφορά στο τελικό 68-81 που, ωστόσο, τους φέρνει ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, αφού με μόλις μία νίκη μετά από την λήξη του πρώτου γύρου, θα πρέπει να κάνει τρομερή υπέρβαση για να πάρει εκείνος το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Γουίλ Χάτσερ είχε κέφια και προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του στο σκοράρισμα, σημειώνοντας 17 πόντους με 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη, ο Νίκολα Μάρκοβιτς έκανε double-double με 11 πόντους, 13 ριμπάουντ, αλλά και 5 λάθη, ενώ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 11 πόντους και ο Κώστας Βασιλειάδης είχε 9 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Από την γερμανική ομάδα, ο Μπράιαν Κβέηλ είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Κρις Κρέιμερ είχε πληθωρική παρουσία με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 8 κλεψίματα, ενώ ο Βον Ντάγκινς είχε 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 28-43, 45-65, 68-81

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 2, Λιάπης, Βασιλειάδης 9, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 2, Δέδας 7, Μαργαρίτης 11, Κώττας, Σχορτσιανίτης, Ντούβνιακ 4, Μάρκοβιτς 11, Χάτσερ 17

Όλντενμπουργκ (Ντρίζεντσιτς): Κρέιμερ Κ. 12, Μασάδο 6, Γουίμπεργκ, Κρέιμερ Ντ., Σμέλντερς 9, Πρέπελιτς 6, Λόκχαρτ, Πάουλντινγκ 10, Αλεξάντροφ 9, Σβέτελμ 3, Κβέηλ 15, Ντάγκινς 11

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.