«Παγοθραυστικό» στη Ρωσία, πήρε προβάδισμα η Μπάνβιτ

Written by  Απρ 02, 2015

Μεγάλη εμφάνιση και τεράστια νίκη της Γκραν Κανάρια επί της Ούνικς Καζάν  στη Ρωσία στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Eurocup. Οι Ισπανοί νίκησαν με 70-83  και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

 

Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα του Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες είναι να υπερασπιστεί το + 13 στη ρεβάνς που θα γίνει στις 8/4 στη «Gran Canaria Arena». Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ίβηρες, που χρειάστηκε να ταξιδέψουν 5.892 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στην έδρα των αντιπάλων τους, ήταν ο Βάλτερ Ταβάρες με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ πολύ κάλος ήταν και ο Τόμας Μπέγιας που είχε 9 πόντους και ισάριθμες ασίστ.

Από την άλλη πλευρά ο Σεργκέι Μπίκοφ είχε 17 πόντους και 8 ασίστ με τον Κώστα Καιμακόγλου να τελειώνει την αναμετρηση με 9 πόντους (5/7 βολές, 2/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη).
Στον άλλο ημιτελικό, η Μπάνβιτ επιβλήθηκε με 83-82 της Χίμκι και πλέον η ρεβάνς της Ρωσίας αποκτά το χαρακτήρα ντέρμπυ. Πρώτος σκόρερ για τους Τούρκους ήταν ο Ερλ Ρόουλαντ με 21 πόντους, ενώ από την Χίμκι οι προσπάθειες του Ταϊρίς Ράις (22 πόντοι και 7 ασιστ) δεν ήταν αρκετές για να χαρίσουν στις λεπτομέρειες τη νίκη την ομάδα του που θα την καθιστούσε αυτόματα το μεγάλο φαβορί του επαναληπτικού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Τετάρτη 01/04
Ούνικς Καζάν – Γκραν Κανάρια 70-83
Μπάνβιτ – Χίμκι 83-82

Το πρόγραμμα των δεύτερων ματς:

Τετάρτη 08/04
Χίμκι – Μπάνβιτ
Γκραν Κανάρια – Ούνικς Καζάν

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.