Δίκαιη κατάκτηση του Eurocup για την Βαλένθια

Written by  Μάι 07, 2014

Η Βαλένθια έκανε επίδειξη δύναμης στον διπλό τελικό του Eurocup, αφού επικράτησε και στην δεύτερη αναμέτρηση της Ούνικς Καζάν με 73-85 και με δύο εμφατικές νίκες κατέκτησε το τρόπαιο, με τον Τζάστιν Ντόελμαν να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης των τελικών.

 

Η ισπανική ομάδα, η οποία είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο τελικό, όπου είχε επικρατήσει με 80-67, με το τελικό σκορ να είναι ιδιαιτέρως κολακευτικό για τους Ρώσους, δεν μπήκε στη διαδικασία να υπερασπιστεί την διαφορά του πρώτου αγώνα, αλλά κατέθεσε στο παρκέ την ανωτερότητά της, αποδεικνύοντας πως ήταν και με διαφορά η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση.

Η Βαλένθια έδειξε από το πρώτο δεκάλεπτο πως δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει στην Ούνικς Καζάν περιθώρια να την αμφισβητήσει και με το σκορ της πρώτης περιόδου στο 4-16 τα σημάδια ήταν εξαρχής εμφανά.

Η «ελληνική» Ούνικς Καζάν των Νίκου ζήση, Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα, αλλά και του –μέχρι νεωτέρας – Ομοσπονδιακού προπονητή, Αντρέα Τρινκιέρι δεν κατάφερε να προβάλλει κάποια ουσιώδη αντίσταση στις δύο αναμετρήσεις και έμεινε με τη χαρά της συμμετοχής στον τελικό της διοργάνωσης.

Το τελικό 73-85 ήρθε απολύτως δίκαια και χάρισε στην Βαλένθια τον τίτλο του Eurocupκαι, ταυτόχρονα, την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα την ερχόμενη σεζόν. Πολυτιμότερος παίκτης των δύο τελικών αναδείχθηκε ο Τζάστον Ντόελμαν, ο οποίος στον δεύτερο τελικό σημείωσε 26 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 4 κλεψίματα, αποτελώντας τον βασικό συντελεστή στην επικράτηση της ομάδας του.

Από την Ούνικς Καζάν, ο Άντριου Γκούντελοκ σημείωσε 22 πόντους, αλλά η συνολική παρουσία της ομάδας δεν κατάφερε να αντισταθεί στην διαφορά δυναμικότητας με την Βαλένθια.

Τα δεκάλεπτα: 4-16, 25-39, 57-71, 73-85

Photo: Eurocup

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.