Κερδίζει ουσία και αυτοπεποίθηση

Written by  Φεβ 24, 2020

Η Εθνική Ελλάδας έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά κατάφερε να φύγει με μια σημαντική νίκη από την έδρα της Βοσνίας με 70-65, έκανε το 2/2 στα «παράθυρα» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, μα πάνω από όλα κερδίζει αυτοπεποίθηση πως διαθέτει υλικό ικανό να την οδηγήσει σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση.

Η ελληνική ομάδα δυσκολευόταν να βρει τα πατήματά της, με αποτέλεσμα να εμφανίζει κακή εικόνα και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 6-2 στο 5’, όμως, έμεινε κοντά, κέρδισε μάχες και κατάφερε στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου να προηγηθεί με 16-17.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με άσχημα μαντάτα για την Εθνική, αφού ο Δημήτρης Κατσίβελης γύρισε το πόδι του και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Αρχικά με την άμυνα και εν συνεχεία με την ενέργεια που έδινε στην επίθεση ο Αγραβάνης, η Ελλάδα πήρε ένα πρώτο προβάδισμα (24-28), ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο, περιόρισε σημαντικά την ανάπτυξη των γηπεδούχων, φτάνοντας ακόμα και στους 9 πόντους (29-38), πριν φτάσει στο 34-40 του ημιχρόνου.

 Με τρίποντο του Αγραβάνη, η Εθνική βρέθηκε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (35-45), ενώ με τον διεθνή πάουερ-φόργουορντ/σέντερ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και την περιφέρεια να λειτουργεί άψογα, αύξησε κι άλλο τη διαφορά, που την έφερε στο +16 με την λήξη του τρίτου δεκάλεπτου και το 43-59 που έδινε παράσταση νίκης.

Η Εθνική, ωστόσο, δεν φρόντισε να θωρακίσει το προβάδισμά της και λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού η Βοσνία άρχισε να μειώνει επικίνδυνα, έφτασε ακόμα και στο 61-65 και απείλησε με την ανατροπή, αλλά το τρίποντο του Αγραβάνη της έκοψε τα φτερά, με την Ελλάδα να φεύγει τελικά νικήτρια με 65-70 και να κάνει το 2/2 στα «παράθυρα».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης για την Εθνική με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν επίσης πολύ καλός με 15 πόντους, ενώ ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την Βοσνία, ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είχε 17 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Έντιν Άτιτς σημείωσε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Μιραλέμ Χαλίλοβιτς έφτασε κοντά στο double-double με 9 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 34-40, 43-59, 65-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.