«Κρατάω τη νίκη και την ενσωμάτωση των νέων κοριτσιών»

Written by  Νοε 18, 2019

Μετά τον αγώνα Ελλάδα – Ισλανδία οι προπονητές και οι αθλήτριες των δύο ομάδων δήλωσαν:

Βασίλης Μασλαρινός (Προπονητής Ελλάδας): «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα. Η Ισλανδία ήταν μια ιδιαίτερη ομάδα και αυτός ήταν και ο λόγος που θέλαμε να μπούμε στο παιχνίδι πολύ επιθετικά και να πιέσουμε ψηλά την άμυνα μας. Θεωρώ ότι τα πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι.  Κλέψαμε μπάλες, ανεβάσαμε το ρυθμό και βρήκαμε εύκολο σκορ και από εκεί και πέρα καταφέραμε και διαχειριστήκαμε όλο το παιχνίδι. Κρατάω τη νίκη και τη διάθεση που έδειξαν όλα τα κορίτσια. Κρατάω και τη συνέχεια της ενσωμάτωσης των νέων κοριτσιών. Θέλουμε να μείνει κάτι από αυτά τα δύο παιχνίδια ώστε να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια των υποχρεώσεών μας».

Αρτεμις Σπανού(Ελλαδα): « Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και να μην το υποτιμήσουμε. Πήραμε διαφορά και μας βοήθησε και ο κόσμος με την συμπαράστασή του. Καταφέραμε στο υπόλοιπο του παιχνιδιού να κρατήσουμε το μεγάλο προβάδισμα και καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα όπως δείχνει στο σκορ. Είμαστε ακόμα νέα ομάδα και πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι αυτό σαν μάθημα και να διορθώσουμε όσα λάθη κάναμε για τις επόμενες υποχρεώσεις μας».

Μπένεντικτ Γκούντμουντσον (Προπονητής Ισλανδίας): «Για εμάς ήταν ένα πολύ καλό μάθημα και ένας οδηγός για το που θέλουμε να βρεθούμε. Έχουμε μια νεαρή σε ηλικία ομάδα, μία παίκτρια 27 χρονών και οι άλλες είναι μικρότερες.  Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, χάσαμε από μια πολύ καλύτερη ομάδα, με πολύ καλές παίκτριες, από μια ομάδα και μια χώρα που έχει μπασκετική ιστορία. Αυτό είναι που θέλουμε κι εμείς να χτίσουμε σιγά σιγά. Ελπίζουμε πως σε δύο χρόνια θα έχουμε μια καλή ομάδα μέσα και από αυτή τη διαδικασία. Αυτά τα παιχνίδια είναι καλά για εμάς, γιατί μας βοηθούν να δούμε που είμαστε και τι πρέπει να βελτιώσουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα».

Χίλντουρ Κιαρτανσντότιρ (Ισλανδία): «Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή ομάδα, έπαιξαν εξαιρετικά σήμερα, έχει πολύ καλές παίκτριες. Κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι μας, νικήσαμε στο δεύτερο μισό, στο επιμέρους σκορ, προσπαθήσαμε να βγούμε από αυτή την… τρύπα στην οποία πέσαμε στο πρώτο ημίχρονο και να παλέψουμε ως το τέλος. Έχουμε πλέον ένα χρόνο να προετοιμαστούμε για το επόμενο παράθυρο και πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε καλύτερες και πως το μεταξύ μας παιχνίδι στην Ισλανδία θα είναι διαφορετικό».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.