Σταμολάμπρου: Έτοιμες να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη

Written by  Νοε 10, 2019

Αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της μετρά η Εθνική Γυναικών. Μπαίνει στη μάχη των πρώτων παραθύρων των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 στοχεύοντας στην επιστροφή της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η Εθνική Ομάδα έχοντας πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της ξεκινά τους αγώνες της με αντιπάλους τη Σλοβενία (14/11, Τσέλιε) και την Ισλανδία (17/11, Χαλκίδα).

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου από τις «παλιοσειρές» πλέον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε για το καινούριο ξεκίνημα. «Είναι μια νέα πρόκληση για την Εθνική Γυναικών τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021. Θεωρώ ότι η Εθνική Ομάδα πρέπει να επανέλθει στην ελίτ  του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπου και ανήκει και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε τα πάντα για αυτό τον στόχο».

Με μια άκρως ανανεωμένη ομάδα η ευθύνη είναι μεγαλύτερη στις παλιές κάτι στο οποίο αναφέρθηκε η 24χρονη γκαρντ. «Ούτως ή άλλως είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να αγωνίζεσαι με το εθνόσημο, ποσώ δε μάλλον τώρα που έχει γίνει μεγάλη ανανέωση στην Ομάδα. Αποχώρησαν αθλήτριες με πολύ μεγάλη ιστορία και προσφορά και η κληρονομιά που μας αφήνουν είναι τεράστια. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες να ανταποκριθούμε σε αυτή την μεγάλη ευθύνη και να βγούμε μπροστά. Υπάρχει ταλέντο, θέληση και αγάπη για την Εθνική Ομάδα και αυτό με κάνει να πιστεύω σε μελλοντικές επιτυχίες».

Πρώτο παιχνίδι με Σλοβενία και στη συνέχεια ακολουθεί η Ισλανδία για την Εθνική Γυναικών σε λίγες μόνο ημέρες.  «Αρχικά θα αντιμετωπίσουμε την Σλοβενία, μια ομάδα με καλές και έμπειρες παίκτριες που αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί σε υψηλό επίπεδο. Άλλωστε το γεγονός ότι η FIBA τους κατατάσσει στην δεύτερη θέση των power rankings της Ευρώπης, τα λέει όλα. Όσον αφορά στην Ισλανδία είναι μια ομάδα που δεν είναι γνώριμη σε εμάς και αυτό μπορεί να κρύβει κινδύνους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και τα δύο παιχνίδια. Πιστεύω ότι στο ματς με την Ισλανδία, ο κόσμος της Χαλκίδας θα γεμίσει το γήπεδο και θα είναι δίπλα μας όπως άλλωστε έχει αποδείξει στο παρελθόν», τόνισε η Σταμολάμπρου.  

Διανύοντας τον δεύτερό της χρόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα η νεαρή παίκτρια μίλησε για τον φετινό μαραθώνιο. «Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα φέτος της Α1 Γυναικών είναι πιο ποιοτικό γιατί με την προσθήκη κάποιων καλών ξένων παικτριών, αρκετές ομάδες έγιναν πιο ανταγωνιστικές. Με χαρά βλέπω ότι ορισμένες νέες παίκτριες παίρνουν χρόνο στις ομάδες τους και αποκομίζουν εμπειρίες που θα τις βοηθήσουν στην συνέχεια. Επίσης πολύ ευχάριστο είναι ότι κάθε αγωνιστική βλέπουμε να γίνονται εκπλήξεις και ανατροπές».

Τέλος, η Αννα Νίκη Σταμαλάμπρου αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας της, του Ολυμπιακού για τη φετινή χρονιά. «Είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, καθώς και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο γιατί οι αγώνες είναι συνεχόμενοι αλλά η ομάδα διαθέτει την ποιότητα για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Eurocup».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.