Στην Γερμανία για την πρωτιά η Εθνική

Written by  Φεβ 21, 2019

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 81-69 της Γεωργίας στο τελευταίο εντός έδρας «παράθυρο» για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της και πλέον, απομένει η τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Γερμανία για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, την οποία διασφαλίζει ακόμα και με ήττα μέχρι 7 πόντους.

Οι Έλληνες διεθνείς έπαιξαν όμορφο μπάσκετ μπροστά στο κοινό του Ηρακλείου, πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα και δεν το έχασαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, είχαν καλή δημιουργία (21 ασίστ) και αρκετούς πρωταγωνιστές και έδειξαν πως αποτελούν ένα καλοδουλεμένο σύνολο, που δίκαια οδήγησε την ομάδα στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά, πήρε νωρίς διαφορά και με τρίποντο του Βασιλόπουλου έφτασε γρήγορα το +12 (19-7 στο 5’) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 23-14.

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, η ελληνική ομάδα διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα και στη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας στο +13 (40-27), ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα με την Ελλάδα να κλείνει το ημίχρονο με διαφορά ασφαλείας (44-31).

Με δυναμικό ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο, η Εθνική εκτόξευσε τη διαφορά στο +22 (57-35) και φάνηκε να καθαρίζει το παιχνίδι, όμως, η σκληροτράχηλη ομάδα του Ηλία Ζούρου μείωσε γρήγορα στους 12 (59-47) φέρνοντας πρόσκαιρη αναστάτωση στον ελληνικό πάγκο, ωστόσο, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου αντέδρασαν και διατήρησαν ικανό προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (66-51).

Παρ’ όλα αυτά, η Γεωργία αιφνιδίασε την ελληνική ομάδα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, μειώνοντας σε 68-63, αλλά ευτυχώς δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο, με την Ελλάδα να διατηρεί το προβάδισμα, να αυξάνει τη διαφορά και τελικά να παίρνει τη νίκη με 81-69 που την διατηρεί αήττητη και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 15 πόντους και 4 ασίστ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 13 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Γιάννης Αθηναίου σημείωσε 11 πόντους, ο Αντώνης Κόνιαρης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης που σημείωσε 9 πόντους με 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Από την Γεωργία, ο Γκεόργκι Σερμαντίνι δεν είχε αντίπαλο, σημειώνοντας 26 πόντους με 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα (37 βαθμοί αξιολόγησης), ενώ ο Θαντ ΜακΦάντεν σημείωσε 18 πόντους με 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 44-31, 66-51, 81-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.