Η Media Day της Εθνικής Γυναικών!

Written by  Φεβ 06, 2018

Τη δεύτερη προπόνησή της ενόψει του δεύτερου «παραθύρου» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2019 πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, ενώ παράλληλα διεξήχθη και η Media Day του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς, είχε στη διάθεσή του όλες τις παίκτριες τις οποίες κάλεσε στην προετοιμασία για τους δύο επικείμενους αγώνες με Ισραήλ και Πορτογαλία, ενώ πριν το ξεκίνημα της προπόνησης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτά τα παράθυρα των προκριματικών είναι πολύ δύσκολοι αγώνες, αφού όλες οι ομάδες δεν έχουν σχεδόν καθόλου χρόνο για προετοιμασία και κυρίως αναδεικνύεται το ταλέντο των παικτριών και μια στοιχειώδης οργάνωση που εμείς οι προπονητές τους βάζουμε. Την προηγούμενη φορά έγιναν πολλές εκπλήξεις, αφού πολλά φαβορί ηττήθηκαν. Εύχομαι πως εμείς δε θα πέσουμε θύμα αυτής της ιστορίας και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με νίκες και να φτάσουμε στην πρόκριση για ακόμη μία φορά. Πάντως τα ματς αυτά είναι δύσκολα. Αν κάνουμε το 2x2 θα είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου. Δε θα έχουμε πάρει την πρόκριση, αλλά θα είμαστε πολύ κοντά σε αυτή.

Εμείς θέλουμε πρωτίστως νίκες για να περάσουμε στο Ευρωμπάσκετ και μετά θα σκεφτούμε το Παγκόσμιο που έρχεται το καλοκαίρι. Μην έχοντας την πληθώρα παικτριών έτοιμων να παίξουν στην Εθνική, προσπαθούμε σε κάθε συγκέντρωσή μας με τις καλύτερες δυνατές λύσεις και μην ξεχνώντας την ανανέωση που πρέπει να γίνει σιγά σιγά, να φτιάξουμε ένα ισχυρό σύνολο, ικανό να παίξει και να σταθεί αντάξιο αυτού που πετύχαμε το περασμένο καλοκαίρι. Το να στοχεύσουμε σε μία ανανέωση είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ειδικά όταν προέρχεσαι από μία επιτυχία όπως αυτή στα γήπεδα της Τσεχίας. Αυτό που πετύχαμε δεν το κάναμε με παίκτριες που δεν ξέραμε. Ωστόσο αν κανείς δει τις κλήσεις που κάνουμε κάθε φορά, θέλουμε να τονώσουμε την επόμενη μέρα της ομάδας. Προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στην ώρα της αποχώρησης των μεγάλων αθλητριών που έχουμε, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει όπως προείπα. Ήδη την Χριστινάκη δε μας άφησε το πανεπιστήμιό της στις ΗΠΑ να την έχουμε μαζί μας σε αυτό το παράθυρο, αφού η ομάδα της προετοιμάζεται για τα πλέι-οφ του NCAA. Έχουμε τη δέσμευση ωστόσο της κόουτς της πως θα την έχουμε το καλοκαίρι. Ήρθε όμως η Φασούλα αυτή τη φορά και επίσης για πρώτη φορά έχουμε την Γέμελος μαζί μας, μετά από πολλές προσπάθειες που είχαμε κάνει στο παρελθόν. Είναι μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη και πρέπει να την εντάξουμε στο πρόγραμμά μας. Θέλω να πιστεύω πως και τώρα και το καλοκαίρι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Όλες οι παίκτριες είναι συνειδητοποιημένες και ξέρουν τι θέλουν και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να πετύχουμε.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.