Διπλό, «βαφτίσια» και τώρα Κοζάνη.

Written by  Νοε 13, 2017

Έχει βάλει τον πήχη πιο ψηλά. Με τις εμφανίσεις της το καλοκαίρι τράβηξε τα βλέμματα πάνω της και το ενδιαφέρον για την πορεία της πλέον αυξημένο.

Η Εθνική Γυναικών μπήκε σε τροχιά Ευρωμπάσκετ 2019 και αυτή η πορεία άρχισε 2872 χιλιόμετρα μακριά (και κάτι ψιλά)  από τη βάση της. Στην Πορτογαλία και την πόλη Αλμάδα το ζητούμενο ήταν το ροζ φύλλο αγώνα. Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες και αυτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το γνωρίζει καλά (άλλωστε η Ελλάδα είναι η ομάδα που παγίδευσε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πρεμιέρα του τελευταίου Ευρωμπάσκετ γράφοντας μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της διοργάνωσης) και σίγουρα οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά δεν ήθελαν να πέσουν θύμα έκπληξης. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή το γνωρίζουν και το είπαν όλοι όμως οι δυο βαθμοί της νίκης μπήκαν στο καλάθι και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην Κοζάνη.

Η Εθνική θα υποδεχτεί την Τετάρτη στις 17.00 τη Μεγάλη Βρετανία που την πρώτη αγωνιστική επικράτησε δύσκολα εντός έδρας του Ισραήλ στην παράταση. Ο νικητής θα «πάρει κεφάλι» στην υπόθεση πρώτη θέση και ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει Φεβρουαρίου όταν και θα διεξαχθεί το δεύτερο «πακέτο» των αγώνων της προκριματικής αυτής φάσης.

Ο δρόμος ακόμα μακρύς. Το μυαλό πρέπει να είναι μόνο στην Κοζάνη και στον επόμενο αντίπαλο με τον οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να βελτιώσει την εμφάνιση του, πρώτιστος για την ίδια την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης Κοζάνης.

Άλλωστε η περιφέρεια έχει αποδείξει ότι αγκαλιάζει το μπάσκετ γυναικών σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται.

Υ.Γ. Στην Πορτογαλία έγιναν και διπλά «βαφτίσια» καθώς Στέλλα Φουράκη και Έλενα Τσινέκε πήραν το βάπτισμα του πυρός με την Εθνική Γυναικών.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.