Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής

Written by  Νοε 06, 2017

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις τέσσερις και μισή. Ήταν όλες εκεί από νωρίς, χαρούμενες και ανυπόμονες για το νέο ταξίδι της Εθνικής Γυναικών.

Στέλλα Καλτσίδου, Λολίτα Λύμουρα, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Άννα Σπυριδοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, ‘Ελενα Τσινέκε, Στέλλα Φουράκη, Όλγα Χατζηνικολάου και Ιωάννα Δίελα. Απουσίαζαν η Ελεάννα Χριστινάκη που θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή αύριο, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου που τραυματίστηκε το  Σάββατο και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει σε αυτούς τους δυο πρώτους αγώνες ενώ η Αφροδίτη Κοσμά έδωσε το παρόν στο κλειστό του Αγίου Θωμά παρόλο που και αυτή θα απουσιάσει λόγω του τραυματισμού της στον ώμο.

Στις πρώτες τους δηλώσεις τόσο ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς όσο και η Στέλλα Καλτσίδου στάθηκαν στη δυσκολία των αντιπάλων, τη σοβαρότητα που πρέπει να δείξει η Εθνική και στη διατήρηση της χημείας μέσα στην ομάδα. 

Κώστας Κεραμιδάς (Προπονητής Εθνικής Γυναικών): «Είναι η συνέχεια του Ευρωπαϊκού της Πράγας. Τερματίσαμε στην τέταρτη θέση εκεί και αυτό η αλήθεια είναι πως αποτελεί μεγάλη υπέρβαση, που για το μπάσκετ γυναικών της χώρας μας ήταν τεράστια επιτυχία. Αυτό δε σημαίνει πως ξαφνικά γίναμε υπερδύναμη του χώρου και γίναμε φαβορί στις διοργανώσεις που θα λάβουμε μέρος. Για μας η κλήρωση των προκριματικών είναι δύσκολη. Κυριολεκτικά ξεκινάμε από το μηδέν και κάθε ένας αγώνας είναι μια ξεχωριστή πρόκληση. Απλά λόγω της επιτυχίας μας αποφύγαμε κάποιο από τα μεγαθήρια. Αυτό όμως, ξαναλέω, δε σημαίνει κάτι. Οι αντίπαλοι με τους οποίους θα αναμετρηθούμε είναι άξιοι να μας κοντράρουν και τα παιχνίδια όλα θα είναι πολύ δύσκολα. Τόσο αυτό στην Πορτογαλία, όσο και αυτό απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, που έχει τέσσερις παίκτριες επιπέδου Ευρωλίγκα και είναι μία ομάδα που έχει κερδίσει το Μαυροβούνιο στους προηγούμενους προκριματικούς! Εμείς πάλι έχουμε ελλείψεις, αλλά αυτό που μάθαμε και από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό είναι ότι παρά τα προβλήματα τραυματισμών θα παλέψουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Το ότι πολλά από τα κορίτσια του ρόστερ αγωνίζονται μαζί και σε διασυλλογικό επίπεδο είναι μεν θετικό γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πλέον η μία την άλλη, αφού καθημερινά βρίσκονται μαζί στην προπόνηση, αλλά είναι και αρνητικό γιατί ίσως οι υπόλοιπες παίκτριες δε νιώθουν τόσο άνετα, όσο θα ένιωθαν αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες ως προς αυτό. Αυτό όμως που αξίζει να τονίσουμε εδώ, είναι πως αυτές οι αθλήτριες πήγαν από την Εθνική στον Ολυμπιακό και όχι το αντίθετο, πράγμα που σημαίνει πως γνωριζόντουσαν πολύ καλά στο παρκέ και από πριν.»

Στέλλα Καλτσίδου (Παίκτρια Εθνικής Γυναικών): «Η προσέγγιση που έχουμε ως προς το ξεκίνημα αυτής της προκριματικής φάσης είναι η ίδια που έχουμε κάθε φορά. Σίγουρα αυτό που διαφέρει με το πρόσφατο Ευρωπαϊκό είναι πως βρισκόμαστε εντός αγωνιστικής περιόδου και ο χρόνος προετοιμασίες για αυτά τα ματς είναι πολύ μικρός. Το καλό από την άλλη είναι πως το Ευρωπαϊκό είναι πρόσφατο και νωπές οι μνήμες από όσα κάναμε, καθώς και η ομάδα δεν έχει αλλάξει κατά πολύ. Είμαστε σε καλή κατάσταση όλες νομίζω και  πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε στην Εθνική τώρα και όχι στους συλλόγους μας. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, κάτι που είναι γνωστό πλέον.

Σίγουρα είναι θετικό το ότι είμαστε όχι μόνο στον ίδιο σύλλογο πολλές από τις παίκτριες, αλλά και το ότι έχουμε χρόνια μαζί στην Εθνική. Το ότι αγωνιζόμαστε πολλές από εμάς στην ίδια ομάδα μπορεί να είναι καλό και κακό ταυτόχρονα αγωνιστικά. Το πολύ θετικό λοιπόν είναι το ότι είμαστε πολλά χρόνια μαζί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και έχουμε πολύ καλή επικοινωνία, τόσο μεταξύ μας, όσο και με όλο το τεχνικό τιμ. Θέλουμε να διατηρήσουμε την πολύ καλή χημεία και το κλίμα, κάτι που πρέπει να το διατηρήσουμε, να το προστατεύσουμε και να το βελτιώσουμε όσο είναι δυνατόν στα επόμενα παιχνίδια.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.