Φινάλε-οδηγός για το Ευρωμπάσκετ

Written by  Αυγ 25, 2017

Ακόμα πιο βελτιωμένη η Εθνική Ελλάδας μπορεί να έχασε από τη Σερβία με 67-69 στον τρίτο αγώνα της στο τουρνουά “Ακρόπολις” αλλά πλέον μπαίνει στο αεροπλάνο για το Ευρωμπάσκετ με καλύτερη ψυχολογία και έτοιμη για την πρόκληση.


Η Εθνική ξεκίνησε το παιχνίδι βγάζοντας ενέργεια και διάθεση για άμυνα αλλά από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου και μετά δεν βρήκε λύσεις στους αυτοματισμούς της Σερβίας η οποία διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα (18-21) εκμεταλλευόμενη και την αστοχία των διεθνών έξω από 6,75 (0/4 στο πρώτο δεκάλεπτο).

Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο στο παρκέ έδωσε ενέργεια, βοήθησε στην αλλαγή ρυθμού και με πίεση στην άμυνα η διαφορά ροκανίστηκε και με 2/2 τρίποντα από Σλούκα και Μάντζαρη (τα πρώτα εύστοχα στην αναμέτρηση) το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε μπροστά στο σκορ (33-32). Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα δεν σκόραραν στα τελευταία 2'30' για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 35-38.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού η Εθνική έδειξε πιο βελτιωμένη στην άμυνα αλλά ο Μαριάνοβιτς ήταν ανίκητος κάτω από τη ρακέτα και η Σερβία διατηρούσε το προβάδισμα της φτάνοντας το μάλιστα σε διψήφιο αριθμό στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (44-54). Στα τελευταία δέκα λεπτά η Εθνική έκλεψε κάποιες μπάλες, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, μείωσε σε 67-69 και έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να βρει τον εαυτό της. Το 67-69 ήταν και το τελικό σκορ καθώς οι παίκτες τις Εθνικής δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν στα τελευταία δευτερόλεπτα να πάρουν τη νίκη. 

Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Νίκος Παππάς που αντιμετώπισε ένα θέμα στη μέση (οι τελευταίες εξετάσεις του ήταν καθαρές) και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου που όπως φαίνεται θα είναι ο ένας από τους δυο παίκτες που δεν θα ταξιδέψουν στη Φιλανδία.

Ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής έχοντας επίσης 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο Νίκος Καλάθης είχε 10 πόντους με 4 ασίστ.

Για την Σερβία, ο Μιλοσάβλιεβιτς με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

Στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά, η Ιταλία επικράτησε και της Γεωργίας με 73-65 με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να κατακτά το τουρνουά στην πρώτη της συμμετοχή σε αυτό (έγινε η 30η ομάδα που παίρνει μέρος).

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με το βαρύτιμο τρόπαιο Νικολάι Σεμάσκο καθώς η Αθήνα ήταν η προτελευταία στάση στο μακρύ ταξίδι που έχει κάνει το τρόπαιο στο πλαίσιο του Τrophy Tour. Ένα ταξίδι που άρχισε στις 2 Απριλίου από τη Λετονία και συνεχίστηκε σε Ισλανδία, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο, Τουρκία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γαλλία, Ισπανία, Κροατία, Ρουμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Ρωσία, Τσεχία, Σερβία, Γεωργία, Γερμανία, Ισραήλ.Το τρόπαιο από τις 28 Αυγούστου θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου στις 17 Σεπτεμβρίου θα στεφθεί και ο πρωταθλητής Ευρώπης 2017.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 35-38, 44-54, 67-69

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 10, Μπουρούσης 13, Σλούκας 15, Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 8, Μάντζαρης 6, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 2, Αντετοκούνμπο 2

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 3, Μπογκντάνοβιτς 11, Μιλοσάβλιεβιτς 17, Μπίρτσεβιτς 5, Στίματς, Νέντοβιτς, Λάζιτς 7, Μίτσιτς 2, Γκούντουριτς 6, Γιόβιτς, Κούζμιτς 9, Μαριάνοβιτς 9

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.