Έβγαλε εγωισμό, οι αδυναμίες παραμένουν

Written by  Αυγ 24, 2017

Αισθητά βελτιωμένη η Εθνική Ελλάδας, επικράτησε στην παράταση της Ιταλίας με 73-70 στον δεύτερο αγώνα της στο τουρνουά “Acropolis” και μένει πλέον ένα ακόμα δυνατό τεστ με τη Σερβία πριν μπει στο αεροπλάνο για το Ευρωμπάσκετ.

Οι Έλληνες διεθνείς έβγαλαν αρκετό… εγωισμό στο παιχνίδι τους έπειτα από την κακή εικόνα που έδειξαν στην αναμέτρηση με τη Γεωργία και εμφάνισαν το καλό τους πρόσωπο, παρουσιάζοντας στο παρκέ πολλές από τις ομολογουμένως αρκετές αρετές τους.

Στα θετικά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία που κράτησε σε χαμηλά επίπεδα μια ομάδα με αρκετό επιθετικό ταλέντο, ιδιαίτερα δε η διάθεση και η αποφασιστικότητα των παικτών να κυνηγήσουν κάθε φάση με πάθος και ενέργεια, στοιχεία που είναι απολύτως απαραίτητα για μια ομάδα που ονειρεύεται τη διάκριση. Επιπλέον, η μυαλωμένη και με υπομονή οργάνωση του παιχνιδιού, η καλή αγωνιστική κατάσταση παικτών-κλειδιά και η ενέργεια και ενθουσιασμός παικτών που η θέση τους παίζεται, όπως του Θανάση Αντετοκούνμπο και του Δημήτρη Αγραβάνη, που μόνο ευχάριστους προβληματισμούς μπορεί να φέρει στο τεχνικό τιμ της ομάδας.

Πολλά, ωστόσο, ήταν και τα αρνητικά στοιχεία, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι η Εθνική ήταν αρκετά άστοχη στην περιφέρεια (6/14 τρίποντα), αλλά και στις βολές (19/30), έχασε αρκετά ριμπάουντ, ενώ παρουσίασε και αρκετά κενά διαστήματα επιτρέποντας στους αντιπάλους της να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια, ακόμα και με τρίποντα στον αιφνιδιασμό και, βεβαίως, να οδηγήσουν από το πουθενά το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Κώστας Μίσσας δοκίμασε πολλά διαφορετικά σχήματα και συστήματα σε διάφορες καταστάσεις και είχε την ευκαιρία να βγάλει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα πριν καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις και ανακοινώσεις, για τους παίκτες που θα απαρτίσουν την αποστολή που θα ταξιδέψει στη Φιλανδία.

Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Νίκος Παππάς που αντιμετώπισε ένα θέμα στη μέση και δε θα αγωνιστεί στη συνέχεια του τουρνουά, ενώ η συμμετοχή του στη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ θα εκτιμηθεί με βάση την πορεία της κατάστασής του.

Η Εθνική ξεκίνησε με πολλή διάθεση, ενέργεια και ταχύτητα στην άμυνα, ενώ το στατιστικό που της έδωσε ώθηση ήταν τα 3/3 τρίποντα, με τα οποία έδειξε να ξεπερνά το κακό επιθετικό της πρόσωπο στον αγώνα με την Γεωργία. Κινητήριος μοχλός σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση ενόψει Ευρωμπάσκετ.

Στα αρνητικά, η ασθενής περιφερειακή άμυνα, που επέτρεψε στους Ιταλούς να έχουν επίσης υψηλά ποσοστά στο τρίποντο, στοιχείο που θα πρέπει να εστιάσει το τεχνικό τιμ για να βελτιώσει στο χρόνο που απομένει.

Με σερί 8-0 που ξεκίνησε πρωτίστως από την άμυνα, που κράτησε το καλάθι της ανέπαφο για σχεδόν 5’, η Ελλάδα μετέτρεψε το 12-16 σε 20-16 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δυο ομάδες να είναι εξαιρετικά άστοχες και να εκδηλώνουν επιπόλαια αρκετές από τις επιθέσεις τους.

Η άμυνα παρέμεινε το ισχυρό όπλο της Εθνικής, που με προσήλωση, ενέργεια και διάθεση κατάφερε να κρατά τα ατού της ιταλικής ομάδας εγκλωβισμένα και, αν ήταν πιο εύστοχη στην επίθεση, θα μπορούσε να πάρει και μια διαφορά ασφαλείας.

Τα κενά διαστήματα της Εθνικής στα τελευταία λεπτά επέτρεψαν στους Ιταλούς να διεκδικήσουν τη νίκη, καθώς ισοφάρισαν με τον εξαιρετικό Ντάνιελ Χάκετ να χάνει ευκαιρία να «κλέψει» το ματς και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο η Εθνική ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη γοήτρου στο φιλικό παιχνίδι με 73-70 και έδειξε αν μη τι άλλο ότι διαθέτει εγωισμό που μπορεί να τους οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.

Ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής, ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Κώστας Σλούκας είχε 9 πόντους με 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 8 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Για την Ιταλία, ο Ντάνιελ Χάκετ έδειξε ότι επέστρεψε εντελώς από τον βαρύ τραυματισμό του και με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας τους με τον Φιλόι και τον Μέλλι να προσθέτουν από 10 πόντους.

Στο άλλο παιχνίδι του τουρνουά, η Γεωργία επικράτησε και της Σερβίας με 68-66 και κατέκτησε το τουρνουά πριν την τελευταία του αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-31, 50-45, 64-64, 73-70 (παρ.)

 

 

 

Φωτό: ΗΕΒΑ (πρακτορείο INTIME)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.