Ηχηρό «χαστούκι» και… ανώμαλη προσγείωση

Written by  Αυγ 13, 2017

Ένα πολύ σκληρό μάθημα πήρε η Εθνική Ελλάδας από τη Σερβία, από την οποία γνώρισε βαριά ήττα με 93-61 και φανέρωσε όλες τις αδυναμίες της, έχοντας πολύ δρόμο να διανύσει για να είναι έτοιμη σε λιγότερο από 20 μέρες όταν θα ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ.

Η «επίσημη αγαπημένη» παραδόθηκε αμαχητί στις ορέξεις των γηπεδούχων που από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο στο πιο δύσκολο φιλικό της, που σίγουρα θα προβληματίσει άπαντες για τη συνέχεια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απουσίασε και πάλι από την αναμέτρηση, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατό του επέστρεψαν και κρίθηκε σκόπιμο να προφυλαχθεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Εκτός δωδεκάδας έμειναν επίσης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, καθώς και ο Γιώργος Μπόγρης, ενώ τη θέση τους πήραν ο Γιαννούής Λαρεντζάκης και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου.

Με απουσίες αγωνίστηκε και η Σερβία, καθώς ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έμειναν εκτός δωδεκάδας για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Οι Σέρβοι χτύπησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης στην αδυναμία της Εθνικής Ομάδας μέσα στη ρακέτα και με τους Κούζμιτς και Μαριάνοβιτς να παίρνουν τις πρώτες προσπάθειες, πήραν από νωρίς κεφάλι (13-6).

Η Εθνική ήταν εγκλωβισμένη στην καλή σερβική άμυνα, με κακή κυκλοφορία της μπάλας και δυσκολία να φτάσει προς το καλάθι, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε βεβιασμένες και επιπόλαιες επιθέσεις.

Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν οι παίκτες της Εθνικής έβλεπαν το καλάθι με το… κιάλι, ενώ στην άμυνα αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η περίοδος με σερί 15-0 και με επιμέρους σκορ 22-7 η διαφορά να εκτοξευθεί και να χαθεί κάθε επαφή με το σκορ.

Όσα συστήματα κι αν δοκίμασε ο Κώστας Μίσσας δεν βρήκαν αποτέλεσμα, με συνέπεια η διαφορά να μεγαλώνει, ο εκνευρισμός να κάνει την εμφάνισή του και σε γενικές γραμμές το παιχνίδι να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο της ελληνικής ομάδας.

Χαρακτηριστική η διαφορά στα ριμπάουντ (35 έναντι 16 της Εθνικής), αλλά και στις ασίστ με τους Σέρβους να μοιράζουν συνολικά 29 και τους Έλληνες παίκτες μόλις 12, χαρακτηριστικό της έλλειψης δημιουργίας που παρουσίασε η Εθνική.

Ο Κώστας Μίσσας και οι παίκτες του έχουν πολλή δουλειά να κάνουν για να αλλάξει αυτή η εικόνα, ωστόσο, οι χτυπητές αδυναμίες της Εθνικής ειδικά μέσα στη ρακέτα, αλλά και η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν βοηθά να αποκτηθεί χημεία, αποτελούν τα βασικότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν στον ελάχιστο χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61

 

 

Φωτό: HEBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.