Καλή η εικόνα της, βελτιώσιμες οι αδυναμίες της

Written by  Αυγ 12, 2017

Αν και φανέρωσε αρκετές αδυναμίες, αλλά και παρουσιάζοντας πολλές από τις αρετές της η Εθνική Ελλάδας επικράτησε του Μαυροβουνίου με 81-83 και έκλεισε ένα από τα δύσκολα φιλικά της με θετικό πρόσημο.

Η «επίσημη αγαπημένη» έπαιξε και πάλι κατά μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού γρήγορο και μυαλωμένο μπάσκετ, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, υπομονή, αλλά και ταχύτητα, προσφέροντας σε αρκετά σημεία όμορφο μπάσκετ.  Επιπλέον, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής, Κώστας Μίσσας, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά σχήματα με small ball με αλλαγές, αλλά και να δει τους παίκτες του σε διάφορες θέσεις, κρατώντας πολλές σημειώσεις στο μπλοκάκι του για τη συνέχεια.

Στον αντίποδα, ορισμένα κενά διαστήματα στην προσωπική άμυνα, μέσα στη ρακέτα, αλλά και στην περιφέρεια, τα πολλά ανούσια φάουλ που έστελναν τους αντιπάλους τους στις βολές, αρκετά χαμένα ριμπάουντ και κάποιες επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση είναι στοιχεία που επιδέχονται βελτίωσης και σίγουρα το τεχνικό τιμ θα επικεντρωθεί αρκετά στις προπονήσεις του επόμενου διαστήματος.

Εκτός δωδεκάδας για την αναμέτρηση έμειναν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ επέστρεψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα φιλικά της Πάτρας. Ο Έλληνας διεθνής, μάλιστα, θα χάσει τις δυο αναμετρήσεις με την Μ. Βρετανία στο Λονδίνο, λόγω υποχρεώσεών του στην Κίνα με το NBA.

Λάμψη στην αναμέτρηση έδωσε και το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ, το οποίο εκτέθηκε στο «Aleksandar Nikolic Hall», ενώ θα βρεθεί και στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Ακρόπολις».

Η Εθνική ξεκίνησε με σημαντικό πρόβλημα να περιορίσει τον Βούτσεβιτς, ο οποίος δημιουργούσε πολλά προβλήματα μέσα στη ρακέτα, με αποτέλεσμα το Μαυροβούνιο να πάρει μικρό προβάδισμα, ενώ στην επίθεση προσπαθούσε περισσότερο με ατομικές ενέργειες και κύριο εκφραστή τον Νίκο Παππά να μείνει κοντά στο σκορ.

Η κατάσταση ισορροπήθηκε για αρκετή ώρα με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ και την Ελλάδα να αρχίζει να χτίζει διαφορά όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε… μπροστά αποδεικνύοντας γιατί αποτελεί έναν από τους σταρ του NBA και το πιο ισχυρό «όπλο» της Εθνικής για διάκρισης.

Ο διεθνής παίκτης, αν και φανερά έξω από τα νερά του, καθώς εκτός από τον ελαφρύ τραυματισμό του έχει να αντιμετωπίσει και την προσπάθεια προσαρμογής του στα ελληνικά δεδομένα, κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ και έδειξε ότι θα αποτελέσει το βαρόμετρο της ομάδας.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε με ένα μεγάλο τρίποντο του Νίκου Παππά λίγο πριν τη λήξη που έκανε το 76-80 για την Εθνική, με το τελικό 81-83 να της χαρίζει τη νίκη σε ένα πραγματικά δύσκολο φιλικό παιχνίδι.

Ο διεθνής γκαρντ ήταν και πάλι ορεξάτος, τελειώνοντας με 17 πόντους και τρεις ασίστ και δείχνει ότι απολαμβάνει την παρουσία του στην Εθνική Ομάδα. Πολύ καλοί ήταν επίσης ο Κώστας Σλούκας με 11 πόντους και 6 ασίστ, ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους και 3 ριμπάουντ και ο Κώστας Παπανικολάου με 9 πόντους.

Από το Μαυροβούνιο, ο Ιβάνοβιτς σημείωσε 22 πόντους και ο Βούτσεβιτς 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η Εθνική ετοιμάζεται για το πιο δύσκολο φιλικό της, καθώς θα αντιμετωπίσει τη Σερβία, η οποία θα παρουσιαστεί ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-38, 53-59, 81-83

 

 

Φωτό: HEBA (InTime sports)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.