Τρέχει, μαρκάρει και σκοράρει!

Written by  Αυγ 08, 2017

Μια ακόμα καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική Ομάδα στον τελικό του τουρνουά της Πάτρας, όπου επικράτησε της Μ. Βρετανίας με 64-92 και έδειξε πως το καλό κλίμα που υπάρχει απορρέει από την αγωνιστική και πνευματική ετοιμότητα που δείχνουν οι διεθνείς.

Αν και ο αντίπαλος δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα, οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας εμφάνισαν πολλές από τις αρετές τους, όπως η καλή κυκλοφορία της μπάλας, η αμυντική προσήλωση, η ταχύτητα ανάπτυξης στον αιφνιδιασμό, το καλό περιφερειακό σουτ και, πάνω από όλα, η διάθεση και η υψηλή συγκέντρωση, στοιχεία που προϊόντος του χρόνου μπορούν να την βοηθήσουν να φτάσει ψηλά.

Αυτό που μένει πλέον είναι η ενσωμάτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, με το χρόνο που περνάει να δείχνει πως είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής εμφανίστηκαν πολύ πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι η Ρουμανία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τους Έλληνες παίκτες να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα από τον πολύ καλό σέντερ Μπίγκμπι- Ουίλιαμς.

Παρ’ όλα αυτά, το καλό μακρινό σουτ την διατηρούσε στο προβάδισμα ασφαλείας, ενώ μόλις η άμυνα, έπειτα από τις φωνές του Κώστα Μίσσα, έσφιξε, η Ελλάδα πήρε τον έλεγχο των ριμπάουντ, έτρεξε στο γήπεδο και η διαφορά άνοιξε.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά σχήματα και συστήματα, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και να μοιράσει ρόλους και, σίγουρα έβγαλε πολύ πιο χρήσιμα συμπεράσματα, έχοντας πολλές σημειώσεις στο μπλοκάκι του για πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν.

Στα αξιοσημείωτα και η παρθενική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μήτογλου, ο οποίος σημείωσε 6 πόντους και μοίρασε 2 ασίστ, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Συμπερασματικά, αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι ότι, με εξαίρεση ορισμένες στιγμές στον έλεγχο των ριμπάουντ, η Εθνική στάθηκε καλά για τα επίπεδα της εποχής, άπαντες οι παίκτες έπαιξαν και απέδωσαν ό,τι τους ζήτησε ο προπονητής και, κυρίως, έδειξε να έχει διάθεση και ενέργεια να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Ακολουθούν δυο δύσκολα φιλικά με το Μαυροβούνιο και την Σερβία, όπου αναμένεται να βγουν πιο ισχυρά συμπεράσματα, με τη συνέχεια να προμηνύεται συναρπαστική.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-51, 51-65, 64-92

 

 

 

Φωτό: HEBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.