Γιώργος Μπόγρης: «Είμαστε αισιόδοξοι και ανυπομονούμε για ένα εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ»

Written by  Αυγ 06, 2017

Χαρούμενος για την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ήταν ο Γιώργος Μπόγρης, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε όποιο ρόλο θα του αναθέσει ο προπονητής του, εφόσον τον επιλέξει στην αποστολή για το Ευρωμπάσκετ.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε στο agapotobasket.gr για το… reunion πολλών παλιών γνώριμων στην Εθνική Ομάδα, τη γενιά του που πλέον αποτελεί τον βασικό της κορμό, το αίσθημα της παρέας που είχε λείψει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια, τις προσωπικές πινελιές που μπορεί να βάλει ο ίδιος και ο καθένας ξεχωριστά, καθώς και για την απουσία εγωισμών, αλλά και το δικό του καλό “φεγγάρι” που, όπως δηλώνει είναι καλύτερα από ποτέ.

Δεν είναι τίποτα καινούριο. Ίδια πρόσωπα, φίλοι όλοι, χρόνια μαζί από τις μικρές Εθνικές, δυο παιδιά πιο έμπειρα, όπως ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) που έχουν το know how στην επιτυχία, προπονητής που μας έχει από μωρά που ξέρει τον κάθε παίκτη. Πιστεύω ότι τα χαμόγελα υπάρχουν γιατί το περιβάλλον είναι πάρα πολύ οικείο και γνώριμο, γνωστά συστήματα, παρέες, στέκια, όλα. Είμαστε όλοι πάρα πολύ χαρούμενοι και φιλόδοξοι για τη συνέχεια αυτής της ομάδας.

Τι σημαίνει για εσάς τους 90ρηδες που αναλαμβάνετε ουσιαστικά τα ηνία της Εθνικής;

Είναι κάτι που το περιμέναμε χρόνια. Θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Αυτό που δίνουμε είναι αυτό που έλειπε τα τελευταία χρόνια από την ομάδα. Δεν ήταν παρέα, γιατί ήταν πολλές γενιές μπερδεμένες. Τώρα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει λίγο. Εμείς καταφέρνουμε να είμαστε μια παρέα εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που και τα πιο νέα παιδιά φέρνουν πολύ ταλέντο στην ομάδα και πολλά πράγματα που λείπουν από εμάς. Από εκεί και πέρα και οι πιο μεγάλοι, όπως ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης) και ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) έχουν την εμπειρία να μας πάρουν από το χέρι στις δύσκολες στιγμές και να οδηγήσουν την ομάδα στην επιτυχία. Πραγματικά, είμαστε όλοι πάρα πολύ αισιόδοξοι και ανυπομονούμε για ένα εξαιρετικό Ευρωμπάσκετ.

Ο κόουτς από την αρχή έθεσε στόχο το μετάλλιο, λέγοντας μάλιστα ότι θα είναι αποτυχία αν δεν το πάρουμε.

Η ομάδα έχει τόσο ταλέντο που το μετάλλιο θα είναι στόχος. Αλλά, όταν κοιτάζεις μακριά, συνήθως χάνεις την πορεία σου. Ας πάμε βήμα βήμα. Ας καταφέρουμε στο Ελσίνκι να πάρουμε την πρώτη θέση που για μένα είναι ένας πρώτος στόχος για να έχεις μια πιο εύκολη συνέχεια. Από εκεί και πέρα, στην Τουρκία θα έχουμε και την υποστήριξη των Ελλήνων, γιατί η απόσταση είναι πιο μικρή και βολεύει και είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Να καταφέρουμε να έχουμε μια τρομερή επιτυχία που θα είναι κάτι τεράστιο για όλους μας και για την Ελλάδα που το χρειάζεται, αλλά και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Είναι αναμνήσεις που θα μας ακολουθούν μια ζωή.

Εσείς οι ψηλοί θα έχετε δύσκολο έργο. Είσαι έτοιμος να φας μπόλικο “ξύλο”;

Είμαι έτοιμος σίγουρα να τρέξω. Έχουμε κορμιά να παίξουμε ξύλο, τον Παπαγιάννη, τον Μπουρούση, είναι μεγάλα κορμιά. Θεωρώ ότι μπορώ να δώσω κάτι διαφορετικό σε αυτή την ομάδα, την ταχύτητα. Μακάρι να βρούμε τη χημεία μας και να καταφέρουμε να παίξουμε ο καθένας το ρόλο του, είτε είναι 2λεπτος, 5επτος ή 30λεπτος. Να καταφέρουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για την ομάδα γιατί δεν υπάρχουν εγωισμοί. Αυτή η ομάδα είναι μόνο για την επιτυχία. Πρέπει να μπούμε όλοι κάτω από αυτήν και, ανάλογα με το ματς, να προσαρμοστούμε και να δώσουμε όλοι ό,τι έχουμε και δεν έχουμε.

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην Ισπανία, συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τώρα Εθνική Ομάδα. Νιώθεις ότι είσαι σε ένα πολύ καλό φεγγάρι;

 

Είμαι καλύτερα από ποτέ και κάθε μέρα είμαι και καλύτερα. Ανυπομονώ για την επόμενη μέρα, να βελτιώνομαι στο γήπεδο και γι’ αυτά που θα έρθουν, τις επιτυχίες και σε εθνικό και σε συλλογικό επίπεδο. 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.