Βαγγέλης Μάντζαρης: «Περιμέναμε να έρθει η εποχή μας»

Written by  Αυγ 04, 2017

Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Ευρωμπάσκετ είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης που δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής Ομάδας, η οποία θα βασιστεί στην χημεία, την ομοιογένεια και τον πλουραλισμό της.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο agapotobasket.gr για το φετινό πρόσωπο της Εθνικής, που ενώνει διαφορετικές γενιές ταλαντούχων παικτών που γνωρίζονται μεταξύ τους, τη δική του γενιά που πλέον καλείται να αναλάβει βαριές ευθύνες, του υψηλούς στόχους που έχει θέσει εξαρχής ο προπονητής και το πώς θα τους διεκδικήσουν, καθώς και για το καινούριο… μέλος της Εθνικής, την νεογέννητη κόρη του Γιώργου Πρίντεζη, στην οποία έστειλε τις ευχές του να είναι γερή και να φέρει… γύρι στην ομάδα!

 

Μια καινούρια αρχή με νέα πρόσωπα, αλλά όχι ξένα. Τα περισσότερα είναι γνώριμα. Τα περισσότερα παιδιά έχουν παίξει στις μικρές Εθνικές, είμαστε εμείς οι 90ρηδες, με τους 94ρηδες και οι δυο μεγάλοι, ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) και ο Γιάννης (σ.σ. Μπουρούσης). Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όλοι ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από την αρχή, έχουμε μεγάλη χημεία και πιστεύω ότι αν βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό θα πάμε για μεγάλα πράγματα.

Παίζει ρόλο το ότι είστε μια φουρνιά που παίζει μαζί σε πολλαπλά επίπεδα; Στις μικρές Εθνικές, στον Ολυμπιακό, στην Εθνική Ελλάδας; Αυτή η χημεία σας δίνει ένα αβαντάζ για να ξεκινάτε με καλές προϋποθέσεις;

Ακριβώς. Δεν είμαστε ξένοι μεταξύ μας. Με τον Παππά είμαστε πρώτη φορά στην Εθνική, αλλά τον ξέρω πολλά χρόνια, με τον Παπανικολάου, τον Σλούκα και τα άλλα παιδιά ήμασταν μαζί από μικροί στον Ολυμπιακό… Έχουμε μια πάρα πολύ καλή χημεία, οι 94άρηδες είναι κι αυτοί εδώ από μικρές ηλικίες μαζί και ξέρουν τι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε ένα σύνολο αρκετά δυνατό σε όλες τις θέσεις. Έχουμε σε κάθε θέση δυο και τρεις παίκτες και, αν είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να φτάσουμε και πολύ ψηλά.

Αυτός ο πλουραλισμός δίνει επιπλέον δυνατότητες στην ομάδα να έχει επιτυχία;

Σίγουρα, είναι σημαντικό, το έχουμε πει. Όταν σε μια ομάδα έχεις 15 παίκτες που μπορούν να καλύψουν πολλές θέσεις ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία για έναν προπονητή. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δέσουμε μεταξύ μας.

Τι σημαίνει για εσάς τους 90ρηδες που πλέον έχετε πάρει τη σκυτάλη της Εθνικής Ομάδας;

 Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Περιμέναμε πώς και πώς αυτή την εποχή, να έρθει η σειρά μας. Από μικροί έχουμε μεγαλώσει με την Εθνική. Κάθε καλοκαίρι ήμασταν ταυτισμένοι με την Εθνική. Δόξα τω Θεώ έχουμε γνωρίσει αρκετές επιτυχίες, μπορώ να πω ότι ήμασταν μια καλή φουρνιά, ίσως και τυχερή και μακάρι να γνωρίσουμε και παρόμοιες επιτυχίες και ως Ανδρών που είμαστε πια εμείς οι… “μεγάλοι”.

Ο κόουτς, πάντως έχει θέσει ψηλά τον πήχη. Μίλησε για μετάλλιο από την αρχή.

Κρατάμε χαμηλά τους τόνους, αλλά παρ’ όλα αυτά, δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Είμαστε αισιόδοξοι, όταν πας κάπου, πας μόνο για να πετύχεις. Ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλη δυναμικότητα, ότι μπορούμε να κερδίσουμε, να φτάσουμε στο μετάλλιο και αυτό το λέμε.  Αλλά, θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και φάση με τη φάση.

Πλέον, έχετε καινούριο μέλος στην παρέα! (σ.σ. ο Γιώργος Πρίντεζης έγινε πατέρας λίγες ώρες νωρίτερα)

 

Να είναι γερή η κορούλα του πάνω από όλα. Τώρα έχει δυο γυναίκες να τον προσέχουν! Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αυτή η αίσθηση για έναν άνδρα, ο Γιώργος ήθελε και κορίτσι, οπότε θα είναι διπλά ευτυχισμένος.  Γερή και δυνατή να είναι και να τη δει όπως επιθυμούν η μαμά και ο μπαμπάς της. Και μακάρι να μας φέρει γούρι! 

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.