Μια ομάδα μάθημα για όλους (vid)

Written by  Ιουλ 14, 2017

Με το μπάσκετ γυναικών να βρίσκεται σε ένα καλό φεγγάρι, η Εθνική ομάδα κωφών ταξιδεύει ως Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Τουρκία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Μια προσπάθεια πολλών χρόνων πλέον βρίσκει συνεχώς όλο και περισσότερους συμπαραστάτες και έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του κόσμου. Τι θα πει όμως εθνική κωφών; Η Εθνική κωφών σημαίνει προσπάθεια να ξεπεράσουν το φόβο για να μην χαρακτηριστούν, σημαίνει να ενταχθείς σε ένα σύνολο που προσφέρει βοήθεια, αγάπη και ταπεινότητα, σημαίνει περηφάνια.

Το agapotobasket.gr σας παρουσιάζει την ομάδα που θα διεκδικήσει ακόμα μια διάκριση με τα Εθνικά χρώματα ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με την Αθηνά Ζέρβα για τους στόχους αλλά και τα δυνατά σημεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.  

"Στην Τουρκία θα δούμε τη συνέχεια από εκεί που τη αφήσαμε αγωνιστικά. Θέλουμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Ξεπερνάμε δυσκολίες και προβλήματα, παραμένουμε ενωμένες, αφοσιωμένες και αγαπημένες και τα παιδιά γίνονται κάθε χρόνο πιο ώριμες μπασκετικά.

Η ομάδα έχει μάθει να κάνει το καθήκον της, έχουν μάθει τα παιδιά να κάνουν αφοσιωμένα τη δουλειά τους εδώ και τόσο καιρό. Θα συνεχίσουν να την κάνουν και εκεί. Θα πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν θέλουμε να μας παρασύρει το πάθος. Με βάση όχι την περσινή επιτυχία αλλά τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε η ομάδα έχουμε στόχο. Θεωρώ ότι θα μας κερδίσει μόνο κάποιος που θα είναι καλύτερος από εμάς.

Θα φύγουμε με ευθύνη αλλά όχι με άγχος. Χωρίς υποσχέσεις. Βεβαίως και έχει αλλάξει η ψυχολογία μας, κάναμε μια μεγάλη επιτυχία αλλά αυτό είναι παρελθόν. Μιλάμε για παιδιά τα οποία αλλάζουν κινητικά προγράμματα σε μεγάλη ηλικία, που έχουν κάτι λάθος στο μυαλό και το αλλάζουν και το κάνουν σωστά, που αφοσιωμένα δουλεύουν πολλά χρόνια τώρα  και τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε οι εμφανίσεις οι περσινές ούτε οι φετινές, ούτε η συνεχής αφοσίωση.  Ότι πετύχουμε θέλουμε να το δώσουμε πίσω στον κόσμο που μας πιστεύει και μας αγαπάει.

Αναγνωρίζουμε όλη την αγάπη και βοήθεια που έχουμε πάρει από όλους και αυτό θα μας ακολουθεί στην Τουρκία. Το πιο δυνατό μας σημείο είναι ότι η ομάδα έχει μάθει τα πως και γιατί του παιχνιδιού και έχει αυτοματοποιημένες και φιλοσοφημένες αποφάσεις αγωνιστικές. Βρίσκονται απόλυτα μεταξύ τους, γνωρίζουν όλες τις συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση, έχουν εναλλακτικά πλάνα και παίρνουν την απόφαση που πρέπει και γιαυτό είμαστε περήφανοι. Το προσπαθούν χρόνια και ήρθε η στιγμή να το πάρουν πίσω οι ίδιες".

Η πορεία της Εθνικής:
2001 Ολυμπιακοί Αγώνες 5η θέση
2002 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3η θέση
2004 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 4η θέση
2005 Ολυμπιακοί Αγώνες 5η θέση
2007 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3η θέση
2008 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  3η θέση
2009 Ολυμπιακοί Αγώνες 4η θέση
2011 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 4η θέση
2012 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 3η θέση
2013 Ολυμπιακοί Αγώνες 4η θέση
2015 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 4η θέση
2016 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  1η θέση

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.