«Η Κρήτη είναι σαν την έδρα μας»

Written by  Νοε 07, 2013

Έτοιμος για την τρίτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα είναι ο Παναθηναϊκός που το βράδυ θα υποδεχθεί την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Ηράκλειο για την τέταρτη αγωνιστική της διοργάνωσης, περιμένοντας τον κόσμο της ομάδας να σταθεί στο πλευρό της.

 

Άπαντες στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» είναι σίγουροι ότι ο κόσμος θα γεμίσει το κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, όπου ο Παναθηναϊκός θα εκτίσει την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του και θα το μετατρέψουν σε καυτή έδρα που θα βοηθήσει τις προσπάθειες των παικτών να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για το καλό κλίμα που έχει συναντήσει η αποστολή και για την απόφαση η ομάδα να αγωνιστεί εκεί, καθώς, όπως τόνισε, ήταν αναμενόμενο να συναντήσουν εγκάρδια φιλοξενία, όπως ακριβώς συνέβη και στον αντίστοιχο αγώνα που δόθηκε στην Κύπρο.

«Πήραμε την απόφαση να παίξουμε ένα παιχνίδι της Ευρωλίγκας στην Κρήτη γιατί ήμασταν εξ’ αρχής βέβαιοι για την επιτυχία του εγχειρήματος. Στο νησί γενικότερα και ειδικότερα στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός έχει πολύ κόσμο και είμαι σίγουρος πως θα γεμίσει το γήπεδο και θα μας κάνει να αισθανθούμε οικεία, όπως συνέβη και στην Κύπρο. Οι άνθρωποι που αγαπούν το μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης», δήλωσε κατά την συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του «τριφυλλιού», ο οποίος αναφέρθηκε και στην αποψινή αντίπαλο της ομάδας του.

«Η Λοκομοτίβ Κούμπαν είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ και επιθετικό ταλέντο. Εμείς είμαστε μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Αν το παιχνίδι πάει πολύ ελεύθερα, η Λοκομοτίβ θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Εφόσον πάει περισσότερο στις επαφές θα έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο καθώς είμαστε μια περισσότερο αμυντικογενής ομάδα». Αναφερόμενος δε στην εντός έδρας ήττα της ρωσικής ομάδας από τη Μακάμπι, ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε: «Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα η Ευρωλίγκα. Και η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στην έδρα της. Αυτό δεν λέει κάτι. Στο φαγητό μας μένει η τελευταία γεύση, έτσι και στο μπάσκετ. Προερχόταν από συνεχή ταξίδια και ήταν κουρασμένη, γι’ αυτό και δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια, ενώ παράλληλα ήταν άστοχη. Είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Κάρι και Μπράμος από ίωση και τις πιθανότητες να αγωνιστούν στον αποψινό αγώνα, καθώς η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» μονάδες.

Για τις ιδιαιτερότητες του αποψινού αγώνα, ο Αργύρης Πεδουλάκης σχολίασε: «Κάθε παιχνίδι σε αυτή τη διοργάνωση είναι σημαντικό και ιδιαίτερο. Μέχρι στιγμής είδαμε πολλά αποτελέσματα και διαφορές τις οποίες δεν περιμέναμε. Ακόμη είναι νωρίς και οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Είναι μια επίπονη δοκιμασία, ένας μαραθώνιος που πρέπει να διανύσουμε».

Όπως ήταν φυσικό, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε και για τα ρεκόρ του Δημήτρη Διαμαντίδη, αρχικά για τις ασίστ στο Πρωτάθλημα και, εν συνεχεία για τις συμμετοχές του στην Ευρωλίγκα. «Οι ασίστ έρχονται μέσα από τον τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο Δημήτρης. Κοιτάζει το όφελος του συνόλου και όχι το δικό του. Έχω ξαναπεί πολλές φορές πως είναι πρότυπο για τους νέους. Μεγάλος παίκτης και ηγέτης σε όλα τα αθλήματα είναι εκείνος που εκμεταλλεύεται σωστά τους συμπαίκτες του. Τέτοιος είναι ο Δημήτρης», σημείωσε.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές στην Κρήτη, αρχικά για το τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» στο Ρέθυμνο, αλλά και τον αγώνα του με την τοπική ομάδα για το Κύπελλο και τα πολλά ταξίδια που πραγματοποιεί η ομάδα δεν έμειναν χωρίς ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

«Στην ουσία φέτος έχουμε παίξει περισσότερα ματς στην Κρήτη παρά στο ΟΑΚΑ. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε και πάλι εδώ. Η αλήθεια είναι πως όλοι στο τμήμα είναι άκρως καταπονημένοι από τα συνεχόμενα ταξίδια. Πολλοί παίκτες έχουν ενοχλήσεις στα πόδια από τις δεκάδες ώρες πτήσεις. Τα 80 ματς που δίνουν οι ομάδες αυτού του επιπέδου μέσα σε μια σεζόν είναι πάρα πολλά. Αν προσθέσουμε και αυτά των Εθνικών Ομάδων, τότε μιλάμε για τα πιο πολλά παιχνίδια σε όλα τα σπορ. Μας λείπει το γήπεδό μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Όπως συνέβη στην Κύπρο, έτσι και εδώ είμαι βέβαιος πως ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει και θα μας κάνει να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας», σχολίασε για τη φιλοξενία στην Κρήτη, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και την κατάσταση του γηπέδου, όπου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας, για την οποία δεν έκρυψε κάποια παράπονα.

«Το γήπεδο σε ό, τι αφορά το εξωτερικό κομμάτι, αλλά και τους εσωτερικούς του χώρους είναι πολύ καλό. Δυστυχώς, όμως, διαπίστωσα πως το παρκέ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, λόγω κακής συντήρησης. Η Κρήτη, απ’ όπου κατάγομαι κιόλας, είναι ένα πανέμορφο νησί. Το πιο εύκολο μέσο για να το διαφημίσουμε είναι αθλητισμός. Πάρτε το παράδειγμα της Λιμόζ, που είναι ένα μικρό χωριό και μέσα από το μπάσκετ έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη».

Ερωτηθείς, τέλος για το αν ο Παναθηναϊκός έχει στόχο και φέτος το triplecrown, ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε: «Στον Παναθηναϊκό δεν έχουμε μιλήσει ποτέ για τέτοιους στόχους. Ούτε ο πρόεδρος. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια προσπάθεια να είναι ανταγωνιστικός. Είμαστε σε μια διαδικασία να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα με βάση της Έλληνες παίκτες, έχοντας πάντα τη βοήθεια των παλιών αλλά και της τεχνογνωσίας που έχουμε ως χώρα στο μπάσκετ. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζούμε με το παρελθόν. Εμείς μιλάμε με τη λογική. Η ομάδα που αντιμετωπίζουμε αύριο έχει σχεδόν το τριπλάσιο μπάτζετ. Δεν παίζουμε μόνοι μας».

Πονοκέφαλος παραμένει για τον Αργύρη Πεδουλάκη η συμμετοχή των Μάικ Μπράμου και του Ραμέλ Κάρι, καθώς αμφότεροι ανέβασαν πυρετό και δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστούν.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ζητούμενο παραμένει η νίκη που θα φέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου και θα τον βοηθήσει να συνεχίσει ένα επιτυχημένο σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.