Κοτσιάφτη: «Πρώτος στόχος να ανεβούμε στο βάθρο»

Written by  Ιουν 21, 2016

Όταν κάτι είναι η ζωή σου τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να το ακολουθήσεις και να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.



Αυτό ισχύει και για την Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη η οποία σε λίγες μέρες ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας κωφών θα διεκδικήσει μια ακόμα διεθνή επιτυχία αυτή τη φορά μάλιστα εντός έδρας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχοντας ανέβει δυο φορές στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008 και 2012) θέλει μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης (24 Ιουνίου-2Ιουλίου) να ανέβει ακόμα πιο ψηλά.

Το agapotobasket μίλησε με την Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη για τους στόχους αυτής της ομάδας και το κλίμα που επικρατεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και το πόσο σημαντική ώθηση θα δώσει η παρουσία του φίλαθλου κοινού στα γήπεδα της Θεσσαλονίκης ώστε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ακόμα μια μεγάλη επιτυχία.  

Πως μπήκε το μπάσκετ στη ζωή σου;
Το μπάσκετ μπήκε από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή μου εξαιτίας του αδελφού μου. Βλέπεις μεγάλωσα με την τεράστια επιτυχία της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό του 1987 οπότε από 8 χρονών ξεκίνησα να κάνω προπονήσεις στη παιδική ομάδα της Αλσούπολης (τότε δεν υπήρχαν κορίτσια και έκανα με τα αγόρια) ώσπου με είδε ένας προπονητής και με έστειλε στην ομάδα του Αμαρουσίου όταν ήμουν 10 χρονών.

Τι σημαίνει το μπάσκετ για σένα;
Το μπάσκετ για μένα σημαίνει τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην παίζω μπάσκετ παρόλο που κάθε χρόνο γκρινιάζω για τη προετοιμασία αλλά όταν μπαίνω στο γήπεδο ξεχνάω τα πάντα και η όρεξη έρχεται από μόνη της .

13434299 10153423348918239 285636368 n

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε αυτή τη διοργάνωση;
Είμαστε μια ομάδα που σε κάθε διοργάνωση έχουμε υψηλούς στόχους. Έχουμε κατακτήσει 3 χάλκινα μετάλλια (2 σε ευρωπαϊκό και 1 σε παγκόσμιο) ενώ έχουμε κατακτήσει δυο φορές την 4η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Όπως καταλαβαίνετε προσπαθούμε και θέλουμε κάθε χρόνο να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία μιας και παίζουμε στην Ελλάδα. Οπότε θέτουμε τον πρώτο στόχο να ανεβούμε στο βάθρο και γιατί όχι να περάσουμε στον τελικό κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα.

Έχετε μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας σας. Μετέφερε μας λίγο στο κλίμα των προπονήσεων.
Κάναμε διπλές προπονήσεις από 1η Ιουνίου στο Βόλο και από τις 19 του μήνα βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη για το τελικό στάδιο. Τώρα έχουμε μπει στη τελική ευθεία και είμαστε πολύ ικανοποιημένες με την μέχρι τώρα προσπάθεια μας και αυτή θα συνεχιστεί μέχρι την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ποιο είναι το δυνατό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας;
Είμαστε ΟΜΆΔΑ με όλη τη σημασία της λέξεως. Δουλεύουμε η μία για την άλλη και μαζί με το πείσμα μας πιστεύω ότι αυτό είναι που θα μας κρατήσει μέχρι το τέλος. Έχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό τιμ και υπάρχει εμπιστοσύνη ώστε να κάνουμε αυτό που μπορούμε ακόμα καλύτερα ξεπερνώντας τους εαυτούς μας.

Πως αισθάνεστε που θα αγωνιστείτε μπροστά στο Ελληνικό κοινό;
Νομίζω ότι το ελληνικό κοινό θα είναι ο "έκτος παίκτης" της εθνικής ομάδας. Έχοντας στο μυαλό μου τον κόσμο να μας βλέπει , να πανηγυρίζει και να μας χειροκροτεί, προσωπικά με πωρώνει πάρα πολύ και μου δίνει απίστευτη δύναμη να επιτύχω τον στόχο μου. Το ίδιο σκεπτικό έχει και όλη η ομάδα.  

13346186 1088726741217532 8179969707554153709 o

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του οικογενειακού και φιλικού περίγυρου;
Όταν έχεις τους γονείς σου να σε στηρίζουν απόλυτα 100% σε αυτό που κάνεις και φίλους εκλεκτούς οι οποίοι νοιάζονται για σένα και σε ενθαρρύνουν σίγουρα το αποτέλεσμα μόνο αρνητικό δεν είναι.

Τέλος θα ήθελα ένα μήνυμα για τον κόσμο.
Θα ήθελα ο κόσμος να έρθει να γεμίσει τα γήπεδα στη Θεσσαλονίκη, να μας υποστηρίξει, να δει ποια είναι επιτέλους αυτή η εθνική ομάδα κωφών που κάθε χρόνο φέρνει επιτυχίες στη χώρα μας και εμείς από τη μεριά μας θα τους ανταμείψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κερδίζοντας ένα μετάλλιο.

*Ευχαριστούμε πολύ την αρχηγό της ομάδας για τη βοήθεια στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τη συνέντευξη.

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.