Καλτσίδου: «Το πάθος και η συγκέντρωση θα κρίνουν την πρόκριση»

Written by  Φεβ 26, 2016

Ικανοποιημένη για την νίκη και την καλή διαφορά που πήρε η Εθνική Γυναικών απέναντι στην Ελβετία δηλώνει η Στέλλα Καλτσίδου, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως ο στόχος της πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ είναι ανοικτός, αρκεί η ομάδα να παρουσιαστεί το ιδιο συγκεντρωμένη στα δυο τελευταία παιχνίδια της προκριματικής φάσης που ακολουθούν σε αρκετούς μήνες από σήμερα.

Η Εθνική Γυναικών δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, πήρε εύκολα τη νίκη και μια καλή διαφορά που ίσως παίξει ρόλο στη συνέχεια, ενώ εξακολουθεί να βρίσκεται μια «ανάσα» πίσω από την Ρωσία, από την οποία μετρά την μοναδική της ήττα μέχρι σήμερα, αυτήν του περασμένου Σαββάτου στη Χαλκίδα με έναν πόντο στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Σε δηλώσεις της στο agapotobasket.gr και την Σεβαστή Βρακατσέλη, η διεθνής παίκτρια στάθηκε στα σημεία του παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας που έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι με την Ελβετία και τόνισε πως η συγκέντρωση και ο περιορισμός των λαθών θα είναι το κλειδί στις δυο τελευταίες αναμετρήσεις με Βουλγαρία και Ρωσία τον ερχόμενη Νοέβρη που θα καθορίσουν και την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ.

Το παιχνίδι με την Ελβετία πήγε όπως ακριβώς το θέλαμε. Που κρίθηκε η αναμέτρηση;

«Θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένες, αν και στο πρώτο ημίχρονο κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνα. Η Ελβετία είναι μια ομάδα που έχει πολλές αδυναμίες, γι’ αυτό ίσως δεν πληρώσαμε τα λάθη που κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρ’ όλα αυτά, ήμασταν πιο συγκεντρωμένες. Θέλαμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά. Παρά το ότι ήμασταν αρκετά άστοχες καταφέραμε μέσω της άμυνάς μας να βγάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και νομίζω η διαφορά που πήραμε είναι αρκετά καλή για το μέλλον.»

Πλέον η Εθνική μετρά τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, με την ήττα να είναι στον πόντο. Αυτό σημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή είμαστε στους καλύτερους δεύτερους. Μένουν δυο παιχνίδια το Νοέμβριο. Τι σκεφτόμαστε και τι θέλουμε γι’ αυτά;

«Οπωσδήποτε ο στόχος είναι η πρόκριση. Ό,τι και να γίνει πρέπει να κερδίσουμε τη Βουλγαρία στην έδρα μας και από εκεί και πέρα, πάμε στη Ρωσία για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Τίποτα δεν αποκλείεται. Θεωρώ ότι αν παίξουμε με το πάθος που παίξαμε στη Χαλκίδα, αν έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε –γιατί κάναμε πολλά λάθη σε αυτό το παιχνίδι – δεν αποκλείεται να κερδίσουμε κιόλας. Και αν όχι, τουλάχιστον να χάσουμε με τη μικρότερη διαφορά. Αυτός είναι ο στόχος. Είναι μακριά η επόμενη φάση, ποτέ δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα είναι η κάθε ομάδα. Πρώτα από όλα κοιτάμε τη δική μας. Προς το παρόν ο στόχος της τωρινής φάσης ολοκληρώθηκε και όταν έρθει η στιγμή για την επόμενη θα το δούμε.».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.