(Δεν) ξ-έχασαν τη Ρωσία

Written by  Φεβ 24, 2016

Με μια μεγάλη εμφάνιση και εύκολη νίκη επί της Ελβετίας με 38-68 η Εθνική Ομάδα Γυναικών έδειξε να ξεπερνά γρήγορα την απογοήτευση της ήττας από την Ρωσία και πλέον με τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις, διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν συνάντησε ουσιαστικά αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα, έπαιξε εκπληκτική άμυνα που οδήγησε τις γηπεδούχους σε μόλις 7/41 δίποντα, έλεγξε τον ρυθμό και έδειξε ότι η διαφορά δυναμικότητας από την αντίπαλό της είναι τεράστια.

Με τη νίκη αυτή η Ελλάδα παραμένει στο κυνήγι της Ρωσίας για την πρώτη θέση, η οποία θα κριθεί στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της προκριματική φάσης τον ερχόμενο Νοέμβριο, όταν και θα αντιμετωπίσει αρχικά τη Βουλγαρία στη Χαλκίδα και, στη συνέχεια θα τα παίξει όλα για όλα στην Μόσχα.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ καλά με την άμυνά της να είναι εκείνη που δίνει το ρυθμό, καθώς δεν επέτρεπε στις γηπεδούχους να φτάνουν στο καλάθι, κάτι που βοηθούσε να μην έχει προβλήματα εξαιτίας του κακού επιθετικά ξεκινήματος.

Με την Εθνική μας να έχει σουτάρει ήδη 2/6 τρίποντα και κανένα δίποντο στα πρώτα πέντε λεπτά, τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά προηγήθηκαν γρήγορα με 2-8 στο 5’, έφτασαν στην πρώτη διψήφια διαφορά στο 9’ (3-13) και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 6-17 έχοντας επιτρέψει στις αντιπάλους τους μόλις 1/11 σουτ.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και στη δεύτερη περίοδο οι παίκτριες της Εθνικής που ανέβαζαν συνεχώς τη διαφορά που έφτασε μέχρι και το +21 (9-30 στο 15’), όμως μια μικρή αδράνεια ενός διλέπτου επέτρεψε στην Ελβετία να μειώσει στους 11 (17-30), ωστόσο, η Ελλάδα δεν αγχώθηκε περισσότερο, ανεβάζοντας τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου στο 21-37.

 Η Εθνική… αποκατέστησε τη διαφορά στο +21 (23-44) πολύ γρήγορα και δεν δυσκολεύθηκε να τη διατηρήσει, καθώς οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να απειλήσουν πέρα από μερικά σποραδικά μακρινά σουτ.

Το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν 28-50 για την Ελλάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασε εύκολα στο τελικό 38-68 που την διατηρεί στο κυνήγι της  Ρωσίας για την πρώτη θέση του ομίλου.

Η Στέλλα Καλτσίδου ήταν η κορυφαία της ελληνικής ομάδας με 17 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, η Αφροδίτη Κοσμά είχε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ καθοριστική συμμετοχή σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού είχε για μια ακόμα φορά η Όλγα Χατζηνικολάου που τελείωσε με 5 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά και η Άρτεμις Σπανού με 7 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Από τις Ελβετές, 11 πόντους με 3 ριμπάουντ είχε η Τούες και 7 πόντους με 13 ριμπάουντ είχε η Ζιρού.

Τα δεκάλεπτα: 6-17, 21-37, 28-50, 38-68

Ελβετία (Τόμιτς): Τάλμαν 7, Κέρσο 8, Ζιρού 7, Ρολ 3, Τούες 11, Φρανσίνα, Λουγκτ, Κλεμέντ, Κούτουνιτς, Φόρα 2, Χέρμινγιαρντ, Τορμεντσόλι

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Σταυρίδου, Νικολοπούλου 4, Χατζηνικολάου 6, Χαλιβέρα, Μάλτση 7, Παπαμιχαήλ 4, Λύμουρα 4, Σωτηρίου 1, Κοσμά 14, Σπανού 7, Σπυριδοπούλου 5, Καλτσίδου 17

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.