Τέλος εποχής

Written by  Σεπ 17, 2015

Η αναμέτρηση κόντρα στην Λετονία μόλις έχει τελειώσει, η Εθνική ομάδα έχει κερδίσει καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο τουρνουά παίρνοντας μαζί το εισιτήριο για το προ ολυμπιακό τουρνουά που όλοι θέλουν να την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας τον ερχόμενο Αύγουστο.



Στη μεικτή ζώνη ο Βασίλης Σπανούλης καλείτε να μιλήσει για τον αγώνα. Εκτός από αυτό όμως φανερά συγκινημένος και φορτισμένος ανακοινώνει πως ένας κύκλος έκλεισε γι' αυτόν και ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα.

«Θα ήθελα να πω πως ήρθε να σταματήσω από την Εθνική μας ομάδα. Ένας κύκλος κλείνει. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος αυτή τη στιγμή.

Μεγάλωσα μέσα σε αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι από 17 χρονών παιδί στις Εθνικές μας ομάδες παίζοντας για το εθνόσημο όλα αυτά τα χρόνια. Μία καριέρα γεμάτη χαρές, λύπες, αλλά και με μεγάλες επιτυχίες. Καταφέραμε μέσα σε αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην πατρίδα μας τρία μετάλλια (χρυσό 2005, αργυρό 2006, χάλκινο 2009). Άλλες φορές φέραμε επιτυχίες, άλλες φορές δεν τα καταφέραμε.

Είμαι περήφανος για τα όσα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια, το ξαναλέω βρίσκομαι από 17 χρονών παιδί στις Εθνικές, αλλά ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Ήρθε η ώρα να σταματήσω, ήρθε η ώρα να παίξουν και τα νέα παιδιά που έρχονται τα επόμενα χρόνια. Να παίξουν και για εμάς. Έχουμε ταλέντο, υπάρχει ποιότητα. Είμαι πολύ φορτισμένος συναισθηματικά αυτή την στιγμή, σας ευχαριστώ πολύ, δεν θα ήθελα να πω κάτι άλλο».  

Ο Βασίλης Σπανούλης κρεμάει την γαλανόλευκη φανέλα σε ηλικία 33 ετών και έχοντας πολλές διακρίσεις. Σε επίπεδο Νέων, το 2002, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης και σε επίπεδο Ανδρών κρέμασε στο στήθος του τρία μετάλλια. Το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005 στη Σερβία, το αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στη Πολωνία, όντας τότε μάλιστα και μέλος της κορυφαίας πεντάδας του τουρνουά.

Συνολικά, ο Βασίλης Σπανούλης με την Εθνική Ανδρών συμμετείχε σε πέντε Ευρωμπάσκετ (2005, 2007, 2009, 2013, 2015, το 2011 απουσίασε λόγω τραυματισμού), σε δυο Μουντομπάσκετ (2006, 2010), ενώ συμμετείχε και σε δύο Ολυμπικούς Αγώνες (2004, 2008). Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία του αθλήματος στην χώρα μας έβαλε το δικό του τέλος εποχής.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.