Παπαθεοδώρου: «Ο ενθουσιασμός δεν έχει ακόμα κοπάσει»

Written by  Σεπ 09, 2015

Την ευκαιρία να θυμηθούν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων είχαν όλα τα μέλη της ομάδας που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη διοργάνωση του Βόλου σε ειδική βράβευση που διοργάνωσε ο μεγάλος χορηγός των Εθνικών ομάδων μπάσκετ, η τράπεζα Eurobank.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο προπονητής των επιτυχιών των μικρών εθνικών ομάδων Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στο agapotobasket.gr για το επιτυχημένο γαλανόλευκο καλοκαίρι.

Coach πες μας λίγα λόγια για τη σημερινή βράβευση.

Η βράβευση αυτή είναι μια μέρα γιορτής για μας καθώς μας τίμησε ο μεγάλος μας χορηγός που είναι η τράπεζα Eurobank. Είδαμε και το βίντεο και θυμηθήκαμε όλες τις μεγάλες στιγμές που περάσαμε στο τουρνουά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ο ενθουσιασμός  δεν έχει ακόμα κοπάσει από την επιτυχία αυτή, η προσπάθεια όμως συνεχίζεται…

Ποιο ήταν το μυστικό η το κλειδί αν προτιμάς για αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία;

Ένα από βασικά σημεία είναι ότι είμαστε τρία χρονιά μαζί με τα παιδιά και υπάρχει πολύ καλή επαφή με όλους στην ομάδα και κυρίως υπήρχε το κίνητρο για διάκριση γιατί το πιο σημαντικό σε έναν αθλητή είναι αυτό… να έχει κίνητρο.

Πριν το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είχες και μια ακόμα επιτυχία, την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο νέων. Τελικά ο coach Παπαθεοδώρου έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας σε αυτές τις ηλικίες;

Μετά από τρία χρονιά ενασχόλησης μας με τα μικρά Εθνικά κλιμάκια έχουμε γίνει λίγο πιο σοφοί στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις ηλικίες. Προσπαθούμε χρόνο με το χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και όλες αυτές οι εμπειρίες μας έχουν βοηθήσει ώστε να γίνουμε καλύτεροι.

Τέλος θα ήθελα το σχόλιο σας για την Εθνική ομάδα των ανδρών που αγωνίζεται στο ευρωμπάσκετ.

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια. Η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας μας έχει κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το βασικότερο βέβαια είναι να έχουμε υγεία, τύχη και τα υπόλοιπα θα έρθουν παιχνίδι με παιχνίδι και αγώνα με αγώνα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.