Το ρεκόρ του Ζήση και οι πρώτοι σε συμμετοχές της Εθνικής

Written by  Σεπ 02, 2015

Ιστορικό αναμένεται να είναι το 39ο Ευρωμπάσκετ για τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, Νίκο Ζήση, ο οποίος, με το πέρας της πρώτης φάσης των ομίλων θα έχει μπει στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές με το εθνόσημο. Μακράν κορυφαίος ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

 

Ο Νίκος Ζήσης έχει 180 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις και θέλει μόλις τέσσερις για να πιάσει στην Πέμπτη θέση τον Αντώνη Φώτση, ο οποίος δεν κλήθηκε στην αποστολή του Ευρωμπάσκετ κι έτσι θα μείνει στις 184. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, όμως, ο αρχηγός της Εθνικής θα πιάσει και τον Γιώργο Σιγάλα στην τέταρτη θέση (185), ενώ εφόσον η Εθνική προχωρήσει έστω στην πρώτη φάση των νοκ άουτ, θα απολαύσει την θέση αυτή μόνος.

Στις τρεις πρώτες θέσεις φιγουράρουν οι «θρύλοι» του «έπους του ‘87», Φάνης Χριστοδούλου (220), Παναγιώτης Φασούλας (244) και, φυσικά, ο αξεπέραστος «Δράκος», Παναγιώτης Γιαννάκης που ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του με 351 συμμετοχές.

Από τους υπόλοιπους εν ενεργεία διεθνείς, στην πρώτη 50άδα βρίσκονται επίσης ο Βασίλης Σπανούλης που είναι στην 16η θέση με 138 συμμετοχές, ο Γιάννης Μπουρούσης στην 23η με 125, ο Γιώργος Πρίντεζης στην 43η με 86, ο Κώστας Καϊμακόγλου στην 44η με 85 και ο Κώστας Παπανικολάου στην 49η με 77.

Η πρώτη πεντάδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα:

Όνομα Παίκτη

Συμμετοχές

Παναγιώτης Γιαννάκης

351

Παναγιώτης Φασούλας

244

Φάνης Χριστοδούλου

220

Γιώργος Σιγάλας

185

Αντώνης Φώτσης

184

Πηγή: ΕΟΚ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.