Διπρόσωπη, αλλά βελτιώνεται η Εθνική

Written by  Αυγ 23, 2015

Η Εθνική Ομάδα επικράτησε και της Ρωσίας στο τουρνουά της Ξάνθης με 80-64 και πλέον, με το μπλοκάκι του Φώτη Κατσικάρη γεμάτο σημειώσεις, επιστρέφει στην Αθήνα για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του τουρνουά «Ακρόπολις» που θα αποτελέσει και την πρόβα τζενεράλε για το Ευρωμπάσκετ.

 

Οι Έλληνες διεθνείς παρουσιάστηκαν και πάλι με δύο πρόσωπα, αφού στο πρώτο μισό της αναμέτρησης δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην σκληροτράχηλη ρωσική ομάδα, ήταν άστοχη και είχε κακές περιστροφές στο τέλος όμως και την τελευταία περίοδο ανέβασε ρυθμούς, έσφιξε την άμυνά της, εγκλώβισε τα βασικά «όπλα» της αντιπάλου της και στο τέλος πήρε και σημαντική διαφορά, προσφέροντας και πάλι πλούσιο θέαμα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης είδε και πάλι τους παίκτες του να βγάζουν ενέργεια, πάθος και δύναμη και να μην εγκαταλείπουν ως το τελευταίο λεπτό, ενώ και αμυντικά κατάφεραν να περιορίσουν – πλην Αντόνοφ – μια φύσει επιθετικά ομάδα. Ωστόσο, τα μόλις 2/13 τρίποντα και οι 26-38 βολές είναι ποσοστά που πρέπει να προβληματίσουν τον προπονητή της ομάδας, ενώ και τα κενά διαστήματα και οι αδυναμίες σε ορισμένες άμυνες picknrollείναι ζητούμενα που πρέπει να δουλευτούν στις τελευταίες προπονήσεις πριν το Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική ξεκίνησε καλά και με τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει «ζεστός» προηγήθηκε με 7-0 μόλις στο 2’, όμως, ένα κενό διάστημα επέτρεψε στη ρωσική ομάδα να επιστρέψει στο σκορ, να προηγηθεί με ένα σερί 2-13 και έκτοτε η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι.

Η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα ξανά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, το οποίο τη βρήκε να προηγείται με 39-35 με τον Αντόνοφ από ρωσικής πλευράς να μην έχει αντίπαλο, έχοντας φτάσει ήδη τους 23 πόντους.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο τρίτο δεκάλεπτο με την ελληνική ομάδα να προηγείται με οριακή διαφορά (56-54), όμως, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου πάτησε «γκάζι», πήρε διαφορά με μπροστάρηδες τους Πρίντεζη και Ζήση και τελικά έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με 80-64 μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από τους φιλάθλους της Ξάνθης που γέμισαν και αυτή τη φορά το γήπεδο.

Οι ψηλοί της Εθνικής έκαναν καταπληκτική δουλειά και έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο στη διοργάνωση. Ο Κώστας Κουφός έκανε double-doubleμε 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού του τουρνουά αναδείχθηκε ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Ζήσης, με 11 πόντους και 3 ασίστ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 11 πόντους και 5 ασίστ και ο Γιώργος Πρίντεζης συμπλήρωσε 15 πόντους.

Από τη ρωσική πλευρά, ο Αντόνοφ σταμάτησε στους 27 πόντους και ουσιαστικά ήταν όλη η επιθετική έκφραση της ομάδας του.

Εκτός δωδεκάδας αυτή τη φορά έμειναν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Δημήτρης Αγραβάνης. Η Εθνική Ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της και στο διάστημα αυτό μέχρι και το τουρνουά Ακρόπολις θα προσπαθήσει να καλύψει όλες τις αδυναμίες της ώστε να παραστεί πανέτοιμη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 39-35, 56-54, 80-64

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 11, Σπανούλης 11, Καλάθης, Περπέρογλου 1, Σλούκας 8, Καϊμακόγλου 3, Κουφός 14, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου, Μάντζαρης

Ρωσία (Πασούτιν) : Ζούμπκοφ 10, Μπαμπούριν, Πατέεφ 4, Φριτζόν, Βγιάλτσεφ 1, Αντόνοφ 27, Μόνια 2, Κβοστόφ 4, Πονγκρασόφ 5, Βοροντσέβιτς 6, Αντίποφ, Κουλάγκιν Ντ., Κουλάγκιν Μ., Ντεσιαντνίκοφ 2, Κουρμπάνοφ 4

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.