Ο «Παπ»…επέστρεψε στην Εθνική!

Written by  Αυγ 23, 2015

Το καλύτερο παιχνίδι της προετοιμασίας της πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας που με τον Κώστα Παπανικολάου να θυμίζει τον καλό του εαυτό, αλλά και πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση, συνέτριψε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 83-44 στο τουρνουά της Ξάνθης και ενθουσίασε τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.

 

Η διαφορά του τελικού σκορ αποδεικνύει και την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Εθνική Ομάδα πραγματοποίησε το απόλυτο παιχνίδι της προετοιμασίας της, παίρνοντας άριστα σε κάθε τομέα της αναμέτρησης. Η αμυντική λειτουργία, όπως φαίνεται από το τελικό σκορ, ήταν άψογη, ενώ και η επιθετική συγκομιδή ήταν εξαιρετική, δείγμα ότι οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη σταδιακά αρχίζουν να βρίσκουν τα πατήματά τους και τις συνεργασίες.

Στα θετικά η… επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου που απέδειξε ότι όταν βρίσκεται σε καλή μέρα, η Εθνική Ομάδα διαθέτει ένα «υπερόπλο» στη θέση «3». Ο νεαρός NBAerπου έψαχνε ένα ξέσπασμα, αφού στα πρώτα φιλικά δεν τα είχε πάει τόσο καλά στο σκοράρισμα, έκανε την καλύτερη επιθετικά εμφάνισή του και με συνολικά 19 πόντους και 4 ριμπάουντ δήλωσε ξανά «παρών» στους συμπαίκτες του και στην ομάδα.

Οι Έλληνες παίκτες ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση και μετά το αρχικό 8-10 του πρώτου πενταλέπτου, πήραν τον έλεγχο του σκορ, ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έκτοτε… την εκτόξευσαν!

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 34-22, ενώ στο 30’ το σκορ ήταν 56-34. Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε… showtimeμε την Εθνική με ένα επιμέρους 27-10 να σκορπά την αντίπαλό της και να χαρίζει απλόχερα θέαμα στους φιλάθλους που είχαν γεμίσει το Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης.

Εκτός από τον Κώστα Παπανικολάου, εντυπωσιακή εμφάνιση είχαν ο Γιάννης Μπουρούσης με 11 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά και ο Κώστας Σλούκας με 10 πόντους και 6 ασίστ. Από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ο μόνος που γλίτωσε από το «ναυάγιο» ήταν ο Κικάνοβιτς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Φώτης Κατσικάρης επέλεξε αυτή τη φορά να αφήσει εκτός τους Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου, ωστόσο, είναι σίγουρο πως έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των υπολοίπων παικτών που έδειξαν για ένα ακόμα παιχνίδι πάθος και προσήλωση στην αμυντική λειτουργία.

Η τελευταία αναμέτρηση με την Ρωσία για το τουρνουά της Ξάνθης ίσως αναδείξει και την τελική δωδεκάδα που θα οδηγήσει την Εθνική μας Ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, καθώς δεν αποκλείεται μετά τη λήξη της ο Ομοσπονδιακός προπονητής να ανακοινώσει και τους δύο τελευταίους παίκτες που θα κοπούν από την αποστολή.

Σε κάθε περίπτωση, με τη λήξη του τουρνουά η Εθνική Ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα για την τελική φάση της προετοιμασίας της, με το τουρνουά Ακρόπολις ουσιαστικά να αποτελεί την πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ.  

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 34-22, 56-34, 83-44

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11, Ζήσης 2, Καλάθης 8, Σλούκας 10, Αντετοκούνμπο 10, Καϊμακόγλου 7, Κουφός 7, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 1, Παπανικολαου 19, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 5

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς 3, Μπούζα, Στιπάνοβιτς 7, Σούταλο 3, Γιόσιλο, Γκόρντιτς 6, Κικάνοβιτς 16, Αλιμπιάνιτς, Πέρσιτς, Μιλόσεβιτς 2, Ρένφοε, Βράμπατς, Τόντιτς 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.