Θέλει λίγη δουλειά ακόμα

Written by  Αυγ 22, 2015

Η Εθνική Ομάδα πήρε τη νίκη απέναντι στην Τσεχία για την πρώτη μέρα του φιλικού τουρνουά της Ξάνθης, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, ωστόσο, ακόμα χρειάζεται βελτίωση σε βασικά σημεία του παιχνιδιού της ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ σε δύο εβδομάδες.

 

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη έδειξαν σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης ότι αρχίζει να δημιουργείται καλή χημεία και πως υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να φτάσουν την ελληνική ομάδα ψηλά, όμως, υπήρξαν και δείγματα που πρέπει να προβληματίσουν, όπως τα αρκετά κενά διαστήματα στην επιθετική λειτουργία που σε φιλικά είναι ανώδυνα, αλλά σε επίσημους αγώνες με κρίσιμους αντιπάλους μπορούν να κοστίσουν.

Αντίθετα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής θα πρέπει να έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας που αποτελεί πάντα τη βάση για επιτυχίες.

Οι Τσέχοι αιφνιδίασαν στο ξεκίνημα εκμεταλλευόμενοι την χαλαρή είσοδο των Ελλήνων παικτών, όμως, στη συνέχεια, οι διεθνείς αντέδρασαν και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Με τους Αντετοκούνμπο και Πρίντεζη να οδηγούν την ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, η διαφορά παγιώθηκε σε διψήφια επίπεδα, ενώ, παρά την αντίδραση της Τσεχίας στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, μόλις η Εθνική μας πάτησε «γκάζι» η διαφορά εκτοξεύθηκε (42-63 στο 33’).

Η νίκη με 56-70 χαροποίησε τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο, όμως, άφησε μια αίσθηση ότι πρέπει να βελτιωθούν ακόμα αρκετά πράγματα στην ελληνική ομάδα, αφού ειδικά στην τρίτη περίοδο το καθαρό μυαλό είχε χαθεί και οι επιθετικές επιλογές ήταν τις περισσότερες φορές κακές.

Ο Φώτης Κατσικάρης άφησε εκτός αποστολής τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Καϊμακόγλου, ενώ έδειξε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των υπολοίπων παικτών που, παρά τις όποιες αδυναμίες παρουσίασαν στο παιχνίδι τους, διατηρούν το πάθος και τη θέλησή τους να εφαρμόσουν τα συστήματα της προπόνησης.

Ο Κώστας Κουφός είχε 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 11 πόντους με 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα και ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 8 πόντους με 10 ριμπάουντ. Από τους Τσέχους ο Σατοράνσκι είχε 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, αλλά και 7 λάθη.

Το τουρνουά συνεχίζεται με την ελληνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-40, 40-55, 56-70

Τσεχία (Γκίντζμπουργκ): Μπέντα 2, Μπάλβιν 5, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 13, Βέλτς 6, Σιρίνα, Μπάρτον, Γιέλινεκ 8, Χούσκα 6, Σιλμπ 7, Βέσελι 2

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 2, Σπανούλης 5, Καλάθης 8, Περπέρογλου 4, Αντετοκούνμπο 11, Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.