Αρχίζει να δείχνει τις αρετές της

Written by  Αυγ 14, 2015

Ένα κομμάτι του πολύ καλού της προσώπου έδειξε η Εθνική Ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι του τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, όπου απέναντι στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη εμφάνισε πολλά από τα στοιχεία που θα ήθελε να δει ο προπονητής της μόλις στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας.

 

Οι Έλληνες διεθνείς παρουσίασαν ποιότητα, θέληση, πάθος και καλές συνεργασίες, παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία μετρά μόλις λίγες μέρες, ενώ ο Φώτης Κατσικάρης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει συνδυασμούς και σχήματα ανάμεσα κυρίως σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο μαζί στα παρκέ.

Το πείραμά του άρχισε να αποδίδει καρπούς και, παρόλο που ουδείς θα περίμενε η Εθνική να «πετάει», εντούτοις, το πρόσωπο που έδειξε η ομάδα αφήνει υποσχέσεις πως στις προπονήσεις γίνεται σημαντική δουλειά και πως βήμα βήμα μπορεί να χτιστεί ένα δυνατό σύνολο που θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ με αξιώσεις για κάτι καλύτερο από την προηγούμενη συμμετοχή.

Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε αναγνωριστικά το παιχνίδι, διατηρώντας την Βοσνία/Ερζεγοβίνη κοντά της, μέχρι οι διεθνείς μας να βρουν τις συνεργασίες τους και να αρχίσουν να ρολάρουν. Με καλές άμυνες και συνεχόμενα τρίποντα από τον Βασίλη Σπανούλη η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 22-16.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη βρήκαν νωρίς ρυθμό και με την πολύ καλή άμυνά τους, αλλά και σωστές επιλογές στην επίθεση πήραν διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο 12’ (30-18) και έδειξαν ότι, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη, υπάρχουν ήδη καλές βάσεις.

Με τον τεχνικό της ελληνικής ομάδας να δοκιμάζει πολλά σχήματα και συστήματα, η Εθνική μας προηγήθηκε 41-27 στο ημίχρονο και 62-41 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τη διαφορά δυναμικότητας από την αντίπαλό της να είναι εμφανής.

Στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης, η Εθνική άλλαξε το ρυθμό της, παίζοντας σε πιο αργό τέμπο, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη μείωσε τη διαφορά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ούτως ή άλλως σε τέτοιες αναμετρήσεις έχει τη λιγότερη σημασία.

Μόλις σοβαρεύτηκε ξανά η Εθνική, η διαφορά ανέβηκε και πάλι στο +18 (76-58) με το τελικό 78-60 να αποτυπώνει μέρος της συνολικής διαφοράς ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Αυτό που κρατάει ο Φώτης Κατσικάρης είναι το πάθος και η θέληση που έδειξαν όλοι οι παίκτες να αφομοιώσουν τα συστήματά του, η διάθεση και το θέαμα που προσέφεραν κατά καιρούς, αλλά και το γεγονός ότι παλαιοί και νέοι έχουν ήδη δέσει σε ένα πολύ καλό, οικογενειακό κλίμα που είναι και η βάση για μια θετική πορεία στις επίσημες διοργανώσεις.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ για την Εθνική με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν επίσης ο Στράτος Περπέρογλου με 11 πόντους και 4 ασίστ, ο Κώστας Κουφός και ο Βασίλης Σπανούλης που σημείωσαν από 10 πόντους και ο Γιάννης Μπουρούσης με 5 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ο Μάρκο Σουτάλο είχε 19 πόντους, ενώ ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Επόμενος αντίπαλος η οικοδέσποινα του τουρνουά Τουρκία, μια πολύ πιο τεχνική και δυνατή αντίπαλος, η οποία αναμένεται να βάλει δυσκολίες στην Εθνική μας, κάτι που το επιζητά και ο προπονητής, προκειμένου οι παίκτες να δοκιμαστούν και σε πιο δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-27, 62-41, 78-60

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 4, Σπανούλης 10, Καλάθης 3, Περπέρογλου 11, Σλούκας 6, Αντετοκούνμπο 13, Καϊμακόγλου 3, Κουφός 10, Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 1, Μάντζαρης, Γιάνκοβιτς 3, Σαρικόπουλος

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς, Μπούζα, Στιπάνοβιτς, Σούταλο 19, Γιοσίλο 3, Μπάβτσιτς 8, Γκόρτνιτς, Κικάνοβιτς 15, Πέρσιτς, Γκλόγκοβατς, Μιλόσεβιτς 7, Ρένφρο 5

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.