Ξεκίνημα στα φιλικά με… χαλαρή ήττα

Written by  Αυγ 09, 2015

Μπορεί να ξεκίνησε δυναμικά, στο τέλος, όμως, η Εθνική Ομάδα έμεινε από δυνάμεις, ωστόσο, στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ 2015 άφησε καλές εντυπώσεις ενόψει της συνέχειας, παρά την ήττα με 64-59 από την οικοδέσποινα ομάδα του Βελγίου.

 

Η Εθνική Ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα στο πρώτο φιλικό… ξεμούδιασμα, αφού ξεκίνησε πολύ δυνατά και με όπλο την πολύ καλή της άμυνα πήρε μια διαφορά απέναντι στην γηπεδούχο ομάδα (12-21 στο δεκάλεπτο), στη συνέχεια, όμως, παρουσίασε αδυναμίες όχι τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο, κυρίως επιθετικά, κάτι που αποδεικνύει και η τελική φτωχή συγκομιδή των 59 πόντων.

Ο Φώτης Κατσικάρης σε αυτό το πρώτο φιλικό δεν είχε στη διάθεσή του τους Σπανούλη, Αθηναίου και Μπουρούση, ωστόσο, είχε την ευκαιρία να δει τους υπόλοιπους παίκτες και να κάνει τις πρώτες του δοκιμές σε σχήματα και συστήματα, παρόλο που το συγκεκριμένο φιλικό προσφερόταν περισσότερο για χαλάρωμα και μια πρώτη… γνωριμία.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 15 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκος Ζήσης είχε 10 πόντους.

Για το Βέλγιο ο Βαν Ρόσομ είχε 11 πόντους, ο Ντε Ζέου 11 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Ερβέλ συμπλήρωσε άλλους 10 με 8 ριμπάουντ.

Η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει την προετοιμασία και την ερχόμενη εβδομάδα (14 και 15 Αυγούστου) θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για το τουρνουά, όπου συμμετέχουν η Τουρκία και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 30-30, 41-43, 64-59

Βέλγιο (Καστέελς): Μποσκό 7, Βαν Ρόσομ 11, Ερβέλ 10, Μουεμά, Ταμπού 9, Σερόν 2, Μουκουμπού 2, Ζιλέ 7, Ντε Ζέου 11, Τουμπά 4, Σαλουμού 1, Μπουκίτσου

Ελλάδα (Κατσικάρης): Ζήσης 10, Καλάθης 1, Περπέρογλου, Σλούκας 7, Αντετοκούνμπο 15, Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 5, Σαρικόπουλος 5, Αγραβάνης

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.