Ελληνόπουλα από ατόφιο χρυσάφι!

Written by  Αυγ 02, 2015

Η Εθνική Εφήβων ανέβασε και πάλι το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή, αφού στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του Βόλου επικράτησαν της Τουρκίας με 64-61 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, πανηγυρίζοντας έξαλλα την επιτυχία τους.

 

Τα τρομερά «μωρά» του Ηλία Παπαθεοδώρου έγιναν… άνδρες και κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης, αφού πρώτα ανέτρεψαν μια διαφορά 14 πόντων.

Οι νεαροί διεθνείς δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, εμφανώς επηρεασμένοι από την πανηγυρική ατμόσφαιρα, αλλά και το άγχος της κρίσιμης αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να πάρουν γρήγορα και σχετικά εύκολα μια διαφορά.

Η ανάπαυλα, ωστόσο, τους έκανε καλό, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και καθοδηγούμενοι από τον πολυτιμότερο παίκτη του τουρνουά, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, άρχισαν να μειώνουν σταδιακά τη διαφορά ώσπου στην τελευταία περίοδο έκαναν την ολική ανατροπή.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, όμως, οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη που τους έφερε στην κορυφή της Ευρώπης μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Κορυφαίος της Εθνικής Ομάδας ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος δε βγήκε ούτε δευτερόλεπτο στον τελικό, αλλά έδειξε τη μεγάλη κλάση του σε σχέση με τους παίκτες της ηλικίας του. Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού ολοκλ΄ξρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μόλις 2 λάθη και έφτασε δικαίως στην κατάκτηση του τίτλου του κορυφαίου του τουρνουά.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Παπαγιάννη με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, επίδοση που σε συνάρτηση με την παρουσία του στις προηγούμενες αναμετρήσεις, τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά. Σημαντική προσφορά είχαν και οι Σκουλίδας με 8 πόντους και 6 ριμπάουντ και Δίπλαρος με 6 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Κορκμάζ για την τουρκική ομάδα ρίχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Ούλκερ είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στην κορυφή και απέδειξε πως όσες δυσκολίες και να μαστίζουν τη χώρα μας το μπάσκετ θα παραμένει πάντα ψηλά, καθώς ταλέντο υπάρχει και το μέλλον ανήκει σε αυτή την σπουδαία φουρνιά παικτών.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 3, Ντουζίδης, Μιλεντίγεβιτς 8, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος, Μουράτος 2, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 6, Σκορδάς, Παπαγιάννης 12, Χαραλαμπόπουλος 23

Τουρκία (Ντερίν): Αλ 10, Γιλμάζ, Όντσελ, Τάσκιραν 12, Ούλκερ 13,  Μπερίσα, Κορκμάζ 15, Ντουρμάζ 3, Γκαζί 2, Μπαϊράκ 4, Γιούρτσεβεν 2, Τουντς

Φωτό: fibaeurope.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.