Παιδιά που γίνονται άνδρες!

Written by  Αυγ 01, 2015

Το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον λαμπρό! Η Εθνική Ομάδα Εφήβων επικράτησε με  68-58 της Λιθουανίας και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Βόλο όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία με στόχο το χρυσό μετάλλιο.

 

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου κατέθεσαν ψυχή και ενέργεια στο παρκέ και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα κατάφεραν να πάρουν τη σπουδαία νίκη και να επαναφέρουν το ελληνικό μπάσκετ στο προσκήνιο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος άγγιξε και πάλι το triple-doubleμε 22 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ και απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Από κοντά και οι Παπαγιάννης με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, Λούντζης με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ, Δίπλαρος με 9 πόντους και 2 ριμπάουντ και Σκουλίδας με 8 πόντους και 2 ριμπάουντ που οδήγησαν την ελληνική ομάδα στη μεγάλη νίκη που τη φέρνει ένα βήμα μακριά από την κορυφή της Ευρώπης. Μεγάλο παιχνίδι για τη Λιθουανία από τον Μπελιάουσκας με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, αλλά και από τον Σεντεκέρσκις με 13 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, όμως, στο τελευταίο πεντάλεπτο οι Έλληνες παίκτες είχαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πάθος, καλύτερες επιλογές και με τον Χαραλαμπόπουλο να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο, κατάφεραν να πάρουν τη διαφορά που τους χάρισε τη νίκη.

Ο τελικός με την Τουρκία είναι η μεγάλη πρόκληση που ανοίγεται μπροστά τους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφεραν να ξανακάνουν το ελληνικό μπάσκετ περήφανο και να το επαναφέρουν στην κορυφή παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 29-27, 45-43, 68-58

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 8, Ντουζίδης, Μιλιεντίγιεβιτς 1, Φλιώνης, Μιχαλούτσος, Μουράτος 5, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 9, Σκορδάς, Παπαγιάννης 15, Χαραλαμπόπουλος 22

Λιθουανία (Στομπέργκας): Κουλμπόκα, Μπελιάουσκας 19, Ντιενίνις, Πιλάουσκας 7, Σεντεκέρσκις 13, Μασιούλις 2, Βάρνας 2, Εχόντας 5, Μπιρούτις 10, Γκαλινάουσκας, Μπερούσκα, Σβάμπαρις

Φωτό: u18men.fibaeurope.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.