Αποκλεισμός, αλλά με υπερηφάνεια για την προσπάθεια

Written by  Ιουν 22, 2015

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Εθνική Ομάδα Γυναικών, αφού μπορεί να επικράτησε με 63-76 επί του Μαυροβουνίου, ωστόσο, η διαφορά δεν ήταν ικανή για να της δώσει το εισιτήριο για την οκτάδα της διοργάνωσης. Η Εθνική μας περίμενε νίκη της Λευκορωσίας επί της Γαλλίας, κάτι που ποτέ δεν ήρθε κι έτσι τα κορίτσια της εληνικής ομάδας αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

 

Ήταν μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας, που από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να χάσει οποιαδήποτε ευκαιρία της παρουσιαστεί να προκριθεί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πριν το τζάμπολ γνώριζε ότι χρειάζεται νίκη με διαφορά από 16 πόντους και πάνω, ώστε να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και να μην χρειάζεται συνδυασμό αποελεσμάτων και αυτό φάνηκε πως η ομάδα ήταν αποφασισμένη να το πετύχει.

Με τη Ζωή Δημητράκου να κάνει πράγματα και θαυματα και τις πανού, Καλτσίδου και Χατζηνικολάου να συνεπικουρούν, η ελληνική ομάδα πήρε διπλάσια διαφορά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (11-22) και την εκτόξευσε στο +17 στο ημίχρονο (27-44). Από το σημείο εκείνο τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου έδειξαν να χαλαρώνουν στην άμυνά τους, επιτρέποντας στη μαχητική ομάδα του Μαυροβουνίου να πλησιάσει και να μειώσει στους 6 (51-57).

Με την «απειλή» του αποκλεισμού, η Ελληνική ομάδα πήρε πάλι μπροστά, ανέβασε τη διαφορά, ενω στις τελευταίες επιθέσεις είχε την ευκαιρία να την ανεβάσει στο όριο των 16 πόντων, όμως, τα σουτ δεν βρήκαν στόχο κι έτσι, η Ελλάδα έμεινε με την ικανοποίηση της καλής προσπάθειας, αναμένοντας το αποτέλεσμα της Λευκορωσίας με την Γαλλία.

Η Γαλλία επικράτησε τελικά με 64-58, αποτέλεσμα που αφήνει εκτός συνέχειας την ελληνική ομάδα, αφού υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε δάκρια στα μάτια των κοριτσιών, όμως, κανείς δεν πρέπει να στενοχωριέται για την προσπάθειά τους που έδειξαν πόσο σπουδαία είναι η ελληνική ψυχή και πως οι ομάδες μπορούν ενωμένες να φτάσουν πολύ ψηλά.

Στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης, η Ζωή Δημητράκου έκανε τα πάντα, σημειώνοντας 29 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ η Άρτεμις Σπανού είχε 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, η Όλγα Χατζηνικολάου 9 πόντους και 5 ασίστ και 7 πόντους η Στέλλα Καλτσίδου.

Για τις νικήτριες που, παρά την ήττα πανηγύρισαν την πρόκριση, η Περοβάνοβιτς είχε 15 πόντους και η Ρόμπινσον 13.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 27-44, 51-58, 63-76

Μαυροβούνιο: Ράκοβιτς, Σκέροβιτς 9, Γιοβάνοβιτς 7, Πόποβιτς 2, Βούτσετιτς, Άλεκσιτς 6, Ντούμπλιεβιτς, Μπιέλιτσα 2, Περοβάνοβιτς 15, Πάσιτς 8, Βούγιοβιτς 1, Ρόμπινσον 13

Ελλάδα (Δικαιουλάκος): Δημητράκου 29, Χατζηνικολάου 9, Καλτσίδου 7, Παπαμιχαήλ 2, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 2, Κοσμά 8, Σπανού 13

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.