Πάλεψε, αλλά λύγισε στο τέλος η Εθνική Γυναικών

Written by  Ιουν 17, 2015

Η Εθνική Ομάδα Γυναικών πάλεψε σκληρά απέναντι στη Γαλλία στην πρεμιέρα της στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στην Ουγγαρία, αλλά στο τέλος έμεινε από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 42-51 που αυτόματα την αφήνει με τη γλυκόπικρη γεύση της υπερπροσπάθειας.

 

Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου κατέθεσαν την ψυχή τους στο παρκέ, έφτασαν να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως, στο τέλος προδόθηκαν από τις δυνάμεις τους και υπέκυψαν φυσιολογικά σε μια ανώτερη και πιο έτοιμη ομάδα.

Η Εθνική μας έπαιξε εξαιρετική άμυνα καταφέρνοντας να περιορίσει μια φύσει επιθετική ομάδα, όμως, το κενό της διάστημα στο τελευταίο δεκάλεπτο από το 39-38 που προηγήθηκε στο 33’ ως το 39-46 στο 39’ ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για την ήττα.

Νωρίτερα, η Γαλλία είχε προηγηθεί με 6-15 στο πρώτο δεκάλεπτο, η Εθνική μας προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σταδιακά και με τα φαρμακερά τρίποντα της Χατζηνικολάου πέρασε μπροστά στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όμως, στο τέλος έμεινε με την πίκρα της καλής εμφάνισης.

Επόμενη αντίπαλος η Τσεχία, με την Εθνική μας να αναζητά μια καλή εμφάνιση και τη νίκη που θα της δώσει μια καλή ανταμοιβή για το τέλος της διοργάνωσης, στην οποία έχει ήδη κλέψει τις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων.

Τα δεκάλεπτα: 6-15, 16-25, 32-36, 42-51

Ελλάδα (Δικαιουλάκος): Δημητράκου 16, Χατζηνικολάου 7(1), Καλτσίδου 8(1), Παπαμιχαήλ, Λύμουρα 3(1), Σωτηρίου 3(1), Κοσμά, Σπανού 5.

Γαλλία (Γκαρνιέρ): Γκρούντα 12, Γιασούμπου 2, Επουπα, Ντουμέρ 10(2), Μισέλ 5(1), Σάτα-Σιτίγκα 1, Σκρελά 9(1), Σαλανιάκ 12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.