Πρώτη ήττα για την Εθνική Γυναικών

Written by  Ιουν 15, 2015

Την πρώτη της ήττα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών γνώρισε η Εθνική ομάδα μπάσκετ από την αντίστοιχη της Τουρκίας με σκορ 50-61 και πλέον θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη με την Λευκορωσία για να διασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

 Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρ’ όλο που στο πρώτο ημίχρονο ήλεγχε πλήρως το ρυθμό του αγώνα, στην επανάληψη παγιδεύτηκε από το αμυντικό και δυναμικό παιχνίδι των αντιπάλων του και, έτσι, η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Η Εθνική, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της, ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα 8 πόντων (10-2), το οποίο, όμως, εξανεμίστηκε γρήγορα. Οι παίκτριες τις Τουρκίας βελτιώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενες με ένα πόντο (13-14).

Αυτή η τροπή δεν άρεσε σε κανέναν στο ελληνικό «στρατόπεδο» και, κυρίως, στον προπονητή της ομάδας. Οι φωνές και οι νουθεσίες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου λειτούργησαν ως «ξυπνητήρι» για τις αθλήτριες της Εθνικής. Η άμυνα μετετράπη σε «ναρκοπέδιο» και στην ανάπαυλα η διαφορά διαμορφώθηκε στους 5 πόντους (30-25) υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Και ενώ όλα έδειχναν πως η Εθνική ήλεγχε το ρυθμό, το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε Βατερλώ. Η επιθετική λειτουργία της παρέας των Κοσμά και Λύμουρα ήταν υποτονική και η αθλήτριες της Τουρκίας, με επιμέρους σκορ 6-16 πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα (35-41).

Το τελικό 50-61 επισφράγισε την κακή ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι Ελληνίδες διεθνείς, κάνοντας πλέον επιτακτική την ανάγκη για νίκη στην αναμέτρηση με τη Λευκορωσία, για την πέμπτη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ.

Από την ελληνική ομάδα ξεχώρισε η Καλτσίδου με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ για την Τουρκία, εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Σάντερς με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-14,30-25,36-41,50-61.

Ελλάδα: Νικολοπούλου,Δημητράκου12,Χατζηνικολάου5, Καλτσίδου 12, Παπαμιχαήλ 4, Λύμουρα 4, Σωτηρίου 4, Κοσμά 2, Σπανού 7

Τουρκία: Ντεμιρόκ, Κανιτέζ, Κιοκσάλ 3, Βαρντάλι 9, Τσακίρ 2, Τσαγκλάρ 8, Άλμπεν 9, Γιλμάζ 7, Σάντερς 18, Τσόρα 5, Ιβεγκίν, Σενιουρέκ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.