Τρίποντη «γαλανόλευκη» επέλαση στην πρεμιέρα!

Written by  Αυγ 30, 2014

Ιδανικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας έκανε η Εθνική Ελλάδος που απέναντι στην Σενεγάλη και με τον Κώστα Καϊμακόγλου να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του με την «γαλανόλευκη» φανέλα δεν συνάντησε καμία αντίσταση, επικράτησε με 87-64, μοιράζοντας θέαμα και εντυπωσιακές φάσεις και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση.

 

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη συνέχισαν την καλή παράδοση της Ελλάδας απέναντι σε αφρικανικές ομάδες –με μόνη εξαίρεση την οδυνηρή ήττα από τη Νιγηρία στο προ-Ολυμπιακό του 2012 - έδειξαν καθαρό μυαλό, ενέργεια, πάθος, είχαν πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια με 13/24 τρίποντα και τη γραμμή των βολών με 14/16, ήταν στο μεγαλύτερο μέρος απόλυτοι κυρίαρχοι στα ριμπάουντ και μοίρασαν κατά καιρούς πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε πολύ μυαλωμένη και αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους αθλητικούς αφρικανούς να ελπίσουν ότι μπορούν να ντυθούν… Νιγηριανοί. Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο οι διεθνείς πήραν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και, κυρίως, των ριμπάουντ και με τον Νικ Καλάθη να οργανώνει άψογα και τον Γιάννη Μπουρούση να κερδίζει τις περισσότερες μάχες κάτω από το καλάθι κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ.

Η είσοδος των Καϊμακόγλου και Αντετοκούνμπο έδωσε ταχύτητα και ενθουσιασμό στην ελληνική ομάδα που ανέβασε τη διάφορά στο +20 μόλις στο 13’ και είχε ήδη βάλει τις βάσεις για μια ιδανική πρεμιέρα στην διοργάνωση.

Το ημίχρονο έληξε με την Εθνική Ομάδα στο +28 και έκτοτε ο Φώτης Κατσικάρης είχε μόνο στο μυαλό του να κάνει το απαιτούμενο ροτέισον για να ξεκουράσει τους παίκτες του και να μην ρισκάρει κάποιον τραυματισμό, να πάρουν όλοι χρόνο συμμετοχής για να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας περισσότερο, αλλά και να δοκιμάσει σχήματα και συστήματα, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στη συνέχεια του τουρνουά.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε άσχημα για την Εθνική Ομάδα που αιχμαλωτίστηκε στη ζώνη των Σενεγαλέζων με αποτέλεσμα να δεχθεί ένα σερί 13-0, ωστόσο, μόλις σοβαρεύθηκε αποκατέστησε την τάξη, παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να αποτελέσει «καμπανάκι κινδύνου» για τον Φώτη Κατσικάρη και το τεχνικό τιμ, καθώς με κάποιον πιο δυνατό αντίπαλο, το νεκρό διάστημα μπορεί να κοστίσει.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μπήκε «καυτός» στη διοργάνωση και πέτυχε 20 πόντους με 6/8 τρίποντα (ξεκίνησε με 5/5), κάνοντας ατομικό ρεκόρ με την Εθνική, ενώ με ζεστό χέρι μπήκε και ο Κώστας Βασιλειάδης που σημείωσε 13 πόντους με 3/6 τρίποντα. Καλή εμφάνιση με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ πραγματοποίησε στην παρθενική του παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και οι Κώστας Σλούκας με 7 πόντους και 4 ασίστ και Γιάννης Μπουρούσης που τελείωσε την αναμέτρηση με 7 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Για τους Σενεγαλέζους, 21 πόντους σημείωσε ο Ντιένγκ και 14 ο Μπατζί. Επόμενος αντίπαλος είναι η ομάδα των Φιλιππίνων που δυσκόλεψε πολύ την Κροατία μέχρι να καμφθεί η αντίστασή της στην παράταση, γεγονός που θα πρέπει να διατηρήσει σε εγρήγορση την ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 45-17, 64-36, 87-64

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης 8, Μπουρούσης 7, Ζήσης, Βασιλειάδης 13, Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5, Σλούκας 7, Καϊμακόγλου 20, Αντετοκούνμπο 11, Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5

Σενεγάλη (Σαρ): Νιάνγκ, Νταλμέιντα, Τόμας, Εντογιέ, Ντιόπ 6, Εντογιέ 11, Τιάμ, Φαγέ 2, Ν’ντουρ 4, Ν’ντιαγιέ 6, Ντιένγκ 21, Μπατζί 14

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.