Εθνική Ελλάδος: Οι πρώτοι σε πόντους και συμμετοχές

Written by  Αυγ 25, 2014

Το να φοράς την φανέλα με το εθνόσημο και να αγωνίζεσαι εκπροσωπώντας την χώρα σου είναι η μέγιστη τιμή και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά αυτή η ομάδα. Και οι 16 παίκτες που ξεκίνησαν την προετοιμασία, αλλά και οι τελικοί 12 που θα πάνε στα γήπεδα της Ισπανίας δηλώνουν περήφανοι γι’ αυτό και δεν παρέλειπαν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία τόσο με την στάση τους όσο και με τις δηλώσεις τους. 

 

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πρώτος σε συμμετοχές από τους εν ενεργεία διεθνείς είναι ο Νίκος Ζήσης. Ο αρχηγός πλέον του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι κάθε καλοκαίρι ανελλιπώς στη Εθνική ομάδα χωρίς ποτέ να το σκεφτεί δεύτερη φορά αλλά πάντα το περιμένει με λαχτάρα σαν μικρό παιδάκι. Όπως και όλοι οι διεθνείς και γι’ αυτό και η πρώτη μεγάλη επιτυχία αυτού του συνόλου που έχτισε το τελευταίο διάστημα ο Φώτης Κατσικάρης είναι ότι είναι ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία...

Στην συνολική ιστορία της Ελλάδας στα Παγκόσμια πρωταθλήματα ο «Δράκος» του Ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ηγείται των συμμετοχών ενώ είναι και ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής ομάδας με 468 πόντους σε 26 συμμετοχές. Στις σχετικές λίστες ακολουθούν οι υπόλοιπες μεγάλες φυσιογνωμίες που έκαναν όλους τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίζουν.

Και στις δυο κατηγορίες δεύτερος είναι ο Φάνης Χριστοδούλου με 342 πόντους σε 26 συμμετοχές. Τρίτος σκόρερ όλων των εποχών για τα Ελληνικά χρώματα είναι ο μεγάλος Νίκος Γκάλης σε 10 μόλις συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση. Από κοντά ακολουθεί ο Παναγιώτης Φασούλας ο οποίος σε 25 συμμετοχές έχει πετύχει 258 πόντους. Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο Γιώργος Σιγάλας με 17 συμμετοχές και 115 πόντους για να κλείσει την κορυφαία πεντάδα σε συμμετοχές ο Αργύρης Καμπούρης που στις ίδιες συμμετοχές με τον "Ράμπο" έχει πετύχει 55 πόντους. Την πρώτη πεντάδα των σκόρερ βρίσκεται και ο απών φέτος Βασίλης Σπανούλης με 187 πόντους σε 15 συμμετοχές. 

Οι πρώτοι σε συμμετοχές 

Γιαννάκης 26 

Χριστοδούλου 26 

Φασούλας 25 

Σιγάλας 17 

Καμπούρης 17 

Οι πρώτοι σε πόντους

Γιαννάκης 468

Χριστοδούλου 342

Γκάλης 335 (10 μόλις συμμετοχές)

Φασούλας 258 

Σπανούλης 187 (15)

Οι πρώτοι εν ενεργεία σε συμμετοχές και πόντους 

Ζήσης 10 συμμετοχές - 84 πόντοι 

Καλάθης 6 συμμετοχές - 27 πόντοι

Πρίντεζης 5 συμμετοχές - 19 πόντοι

Πηγή: ΕΟΚ

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.