Ιδανική πρόβα τζενεράλε

Written by  Αυγ 22, 2014

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε και εκτός έδρας την Τουρκία με 72-76 στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της πριν την αναχώρηση για την Ισπανία.

 

Το τεχνικό τιμ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έβγαλε ίσως τα πιο χρήσιμα τελευταία συμπεράσματα τόσο μέσα από τα πολύ καλά στοιχεία που έδειξαν οι διεθνείς μας όσο και από τα νεκρά αμυντικά και επιθετικά διαστήματα της Εθνικής σε έναν αγώνα που είχε ανατροπές στο σκορ και τις δυο ομάδες να μάχονται για την νίκη μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Εθνική Ελλάδας μπήκε πολύ χαλαρά στο παρκέ και γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ωστόσο το τάιμ άουτ του Φώτη Κατσικάρη επανέφερε στο μυαλό των παικτών την ηρεμία ώστε να επιστρέψει πολύ γρήγορα στο παιχνίδι.

Oi Έλληνες διεθνείς έτρεξαν, χάρισαν θέαμα και με η δυνατή άμυνα ήταν και πάλι εκεί για να δυσκολέψει τους Τούρκους. Ο Νικ Καλάθης στο δεύτερο του επίσημο παιχνίδι από τον Φεβρουάριο ήταν πρωταγωνιστής τόσο στην οργάνωση όσο και στην εκτέλεση δίνοντας ταχύτητα στην Ελληνική ομάδα και δείχνοντας στον προπονητή του ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του στα γήπεδα της Ισπανίας. Πρωταγωνιστές για ακόμα ένα παιχνίδι οι Γιώργος Πρίντεζης και Γιάννης Μπουρούσης οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι σκόρερ για την Ελλάδα με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα καθώς ανάλογα με την εξέλιξη επέλεξε να παίξει με χαμηλό σχήμα και τρία γκαρντ, με τον Αντετοκούνμπο στη θέση τέσσερα όσο και άμυνα ζώνης που αποσυντόνισε τους αντιπάλους.

Δεκάλεπτα: 22-19, 39-39, 57-57, 72-76

Τουρκία (Αταμάν): Γκιουλέρ 4, Ερμίς 3, Χερσέκ 3, Πρέλντζιτς 18, Τουντσερί 6, Σαβάς 2, Γκιονλούμ 5, Αρσλάν 9, Ασίκ 12, Ακιόλ 8, Μαχμούτογλου, Μπαλμπάι 2

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16 (5ρ), Ζήσης 7 (3α), Βασιλειάδης 3 (5ρ), Καλάθης 11 (3α), Παπανικολάου 6, Σλούκας 4, Βουγιούκας 11 (5ρ), Πρίντεζης 13 (6ρ), Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 5 (5ρ)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.