Νέα, ωραία και…έτοιμη για Παγκόσμιο!

Written by  Αυγ 20, 2014

Η Εθνική Ομάδα φόρεσε τα «καλά» της στο ΟΑΚΑ και μπροστά στο κοινό της επικράτησε εύκολα της Τουρκίας με 70-56 και πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στην προετοιμασία γεμίζοντας ελπίδες για μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.  

 

Η ελληνική ομάδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς είχε ενέργεια, πάθος, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, καθαρό μυαλό και αυτοματισμούς που την οδήγησαν σε μία επικράτηση που τονώνει την αυτοπεποίθησή της. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κάποιος το γεγονός ότι περιόρισε αισθητά τα λάθη και τις χαμένες βολές, πήρε τα ριμπάουντ, ανέβασε σημαντικά τα ποσοστά της στα σουτ και είχε πλουραλισμό στην επίθεση, μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί πως η Εθνική Ομάδα βρίσκεται πια σε καλό δρόμο λίγες μόνο μέρες πριν τη μεγαλύτερη μπασκετική γιορτή του πλανήτη.

Η Εθνική αγωνίστηκε για πρώτη και μοναδική φορά μπροστά στο κοινό της πριν από το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι φίλαθλοι μπορεί να μην γέμισαν το ΟΑΚΑ, αλλά, με εξαίρεση κάποια υβριστικά, εθνικιστικά συνθήματα, δημιούργησαν μία θερμή ατμόσφαιρα στέλνοντας τις ευχές τους στους διεθνείς για καλή τύχη στη διοργάνωση.

Εκτός αποστολής έμεινε μόνο ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ενώ για πρώτη φορά αγωνίστηκε σε φιλικό προετοιμασίας ο Νικ Καλάθης, από τον οποίο ο Φώτης Κατσικάρης περιμένει πολλά στην οργάνωση του παιχνιδιού. Ο γκαρντ των MemphisGrizzliesπου επέστρεψε από την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένης ουσίας σημείωσε 12 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ, αλλά κυρίως μπήκε στο παιχνίδι και έδωσε πνοή στην ομάδα, κάνοντας αυτό ακριβώς που περιμένει ο Ομοσπονδιακός προπονητής: έτρεξε, πάσαρε, έλεγξε το ρυθμό και έδωσε στους συμπαίκτες του τη σιγουριά ότι θα βρουν ελεύθερους χώρους να πετύχουν εύκολους πόντους.

Η παρουσία του απελευθέρωσε και τους υπόλοιπους παίκτες της περιφέρειας, με αποτέλεσμα και ο Κώστας Σλούκας να κάνει ένα καλό παιχνίδι, ανεβάζοντας κι άλλο την αυτοπεποίθηση τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας. Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε, παίρνοντας ώθηση και από το κοινό που τον επευφημούσε διαρκώς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος όχι μόνο πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ, αλλά σε ορισμένες στιγμές χάριζε απλόχερα θέαμα, ανταποδίδοντας αυτή την αγάπη στους φιλάθλους.

Πολύ καλή εμφάνιση με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ    πραγματοποίησε και ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος δείχνει από παιχνίδι σε παιχνίδι ότι αποκτά αυτοπεποίθηση και μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Γιάννη Μπουρούση. Εξαιρετικός με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν για ένα ακόμα βράδυ και ο Γιώργος Πρίντεζης.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και τα μικρά νεκρά διαστήματα, αλλά και οι στιγμές που η Εθνική χαλάρωνε την άμυνά της επιτρέποντας στους Τούρκους να πετυχαίνουν εύκολους πόντους, ενώ τα συνολικά 11 επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων είναι ένα θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό τιμ.

Η Εθνική Ομάδα αναχωρεί για την Τουρκία, όπου θα δώσει την Παρασκευή το τελευταίο φιλικό της προετοιμασίας της, με τον Φώτη Κατσικάρη να έχει πια χρόνο να διορθώσει τις μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν την ελληνική ομάδα σε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 5, Καλάθης 12, Γλυνιαδάκης 1, Παπανικολάου 4, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 5, Αντετοκούνμπο 12

Τουρκία (Αταμάν): Γκιουλέρ 6, Ερμίς, Πρέλτζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7, Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου, Οσμάν 7

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.