Στο β’ ημίχρονο ήταν…Εθνικάρα!

Written by  Αυγ 18, 2014

Παίζοντας εκπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Ομάδα επικράτησε εύκολα της Ν. Ζηλανδίας με 95-65 στο τελευταίο της τεστ στο τουρνουά του Κάουνας και επιστρέφει στην Αθήνα με χαμόγελα και έτοιμη για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Επόμενο και προτελευταίο τεστ η αναμέτρηση με την Τουρκία την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

 

Με την στενοχώρια έντονη από τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις της στα τελευταία παιχνίδια, η Εθνική Ομάδα παρουσίασε δύο πρόσωπα απέναντι στους Νεοζηλανδούς που μπορεί να μην έχουν την ποιότητα της ελληνικής ομάδας, αλλά διαθέτουν ένα αξιόμαχο και δεμένο σύνολο. Στο πρώτο μέρος οι παίκτες της Εθνικής επέδειξαν επιθετική δεινότητα και αμυντική δυσλειτουργία κάτι που στο δεύτερο μέρος άλλαξε άρδην, με την Εθνική να κάνει ένα επιμέρους σκορ 45-17 και να κερδίζει τις εντυπώσεις στην τελευταία της εμφάνιση στο τουρνουά του Κάουνας.

Εκτός δωδεκάδας για την Εθνική μας έμειναν οι Μπόγρης και Αθηναίου, με τον Φώτη Κατσικάρη να βλέπει την ομάδα για τελευταία φορά χωρίς τον Νικ Καλάθη, ο οποίος θα επιστρέψει σίγουρα στη δωδεκάδα στο φιλικό με την Τουρκία στις 20 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.


Η Εθνική έπαιξε χωρίς ιδιαίτερο άγχος, αλλά και με σχετική χαλαρότητα στην άμυνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα το καλό της επιθετικό ξεκίνημα να έχει αντιστοιχία με μια όχι και τόσο καλή αμυντική λειτουργία.

Ηγέτης για μία ακόμα φορά ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης που σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύει πως από την δική του απόδοση εξαρτάται εν πολλοίς η  πορεία της Εθνικής μας ομάδας στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ο Καρδιτσιώτης σέντερ έπαιξε άμυνα, μάζεψε ριμπάουντ, πάσαρε όποτε χρειάστηκε και, κυρίως, σκόραρε –ακόμα και με τρίποντο - όταν η ελληνική ομάδα κολλούσε στην επίθεση, καθώς οι βοήθειες από την περιφέρεια, εκτός από την συγκινητική παρουσία του Νίκου Ζήση, δεν ήταν οι αναμενόμενες.


Στα θετικά, η αφύπνιση του δευτέρου μέρους, όπου η Εθνική μπήκε δυνατά και με μπροστάρηδες τους Παπανικολάου και Μπουρούση πήρε γρήγορα μια διαφορά που τη βοήθησε να αποβάλλει την πίεση και να ξεδιπλώσει τις αρετές της στο παρκέ. Στο διάστημα, μάλιστα, αυτό η Εθνική μας είχε να επιδείξει εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αφήνοντας τους Νεοζηλανδούς μόλις στους 9 πόντους ενεργητικό και συνολικά στους 17 σε όλο το δεύτερο εικοσάλεπτο, επίδοση που σίγουρα γέμισε χαμόγελα τον Φώτη Κατσικάρη.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής σίγουρα χάρηκε που είδε τους παίκτες του να «ξεμπουκώνουν» και να παίρνουν μία εύκολη νίκη, έχοντας διορθώσει πολλά στοιχεία που μέχρι τώρα προβλημάτιζαν, ενώ είδε όλους όσοι αγωνίστηκαν να δείχνουν πάθος και θέληση να διεκδικήσουν μέχρι τέλους μία θέση στην τελική δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Η Εθνική μας είχε εξαιρετικά ποσοστά σε όλους τους τομείς (65,7% στα δίποντα, 52,5% στα τρίποντα), ωστόσο, για ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ ούτε απέναντι στην αδύναμη Ν. Ζηλανδία (21-4 έναντι 22-14), ενώ και πάλι είχε διψήφιο αριθμό λαθών.

Ο Φώτης Κατσικάρης έχει κρατήσει τις σημειώσεις του και θα προσπαθήσει να διορθώσει τις αδυναμίες στον χρόνο που απομένει. Επόμενο δύσκολο τεστ θα είναι με την Τουρκία την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, ενώ δύο ημέρες αργότερα η Εθνική μας θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το τελευταίο τεστ της απέναντι στην γείτονα πριν αναχωρήσει για την Ισπανία και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στο μεσοδιάστημα, ο Φώτης Κατσικάρης θα έχει αποφασίσει και για τους παίκτες που θα ακολουθήσουν την αποστολή, με τις ανακοινώσεις για τους «κομμένους» να αναμένονται εντός της εβδομάδας.


Τα δεκάλεπτα: 26-23, 50-48,78-59, 95-65


Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 15, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 9, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 14, Σλούκας 5, Καϊμακόγλου 7, Γιάνκοβιτς 3, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς): Τάιτ 2, Πένι 14, Βούκονα 4, Κένι, Γουέμπστερ 13, Αμπερκρόμπι 6, Άντονι 2, Φοτού 6, Φρανκ 4, Λόε 5, Γουέμπστερ Τ. 4, Χόρβατ 5

Φωτό: HellenicBasketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.