Καθαρό μυαλό και βελτίωση για την Εθνική

Written by  Αυγ 17, 2014

Βελτιωμένη εμφανίστηκε η Εθνική Ομάδα στο δεύτερο παιχνίδι της στο τουρνουά του Κάουνας, καθώς νίκησε την Σλοβενία με 79-71 και έδειξε καλύτερο πρόσωπο στους περισσότερους τομείς του παιχνιδιού.

 

Ο Φώτης Κατσικάρης είδε τους παίκτες του να παρουσιάζουν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λιθουανία, γεγονός που σίγουρα επανέφερε τα χαμόγελα στις τάξεις της Εθνικής Ομάδας. Οι παίκτες εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, περισσότερο μαχητικοί, έπαιξαν καλύτερη άμυνα, κυριάρχησαν στον έλεγχο των ριμπάουντ για πρώτη φορά σε παιχνίδι προετοιμασίας (42 έναντι 28 της Σλοβενίας) και, παρόλο που δεν απέφυγαν για μία ακόμα φορά τα εύκολα λάθη (συνολικά 15), έδειξαν πως αρχίζουν να αφομοιώνουν σταδιακά τα πλάνα του προπονητή τους.

Η επιστροφή του Γιάννη Μπουρούση στην δωδεκάδα έδωσε δύναμη μέσα στη ρακέτα τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση, γεγονός που απελευθέρωσε τους υπόλοιπους παίκτες και τους βοήθησε να παίξουν πιο άνετα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Μπόγρης και Γιάνκοβιτς, με τον Φώτη Κατσικάρη ουσιαστικά να κάνει «πρόβα» της δωδεκάδας που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (πλην του Αθηναίου, που πιθανότατα θα κοπεί με την επιστροφή του Καλάθη από την τιμωρία του).

Η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα επιβάλλοντας από νωρίς το ρυθμό της και με τους Μπουρούση και Παπανικολάου να δίνουν δύναμη και ενέργεια, πήρε γρήγορα μια διαφορά, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις της. Οι παίκτες της Εθνικής παρουσίασαν έντονη διάθεση να πιέσουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου, να ελέγξουν τα ριμπάουντ και να μην αφήσουν περιθώρια στους αντιπάλους τους να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ ήταν το πρώτο ζητούμενο και αυτό ήταν που κατάφεραν να πετύχουν οι διεθνείς μαζεύοντας συνολικά 14 «σκουπίδια» περισσότερα, γεγονός που βοήθησε περισσότερο στο να ελέγξουν το ρυθμό, να τρέξουν και να εξαπλώσουν τις αρετές τους.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης είναι και πάλι τα πολλά αβίαστα λάθη, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να περιορίσει η Εθνική, το νεκρό διάστημα και πάλι στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου που έδωσε την ευκαιρία στην Σλοβενία να μειώσει πρόσκαιρα, αλλά και οι πολλές χαμένες βολές (15/24) που σε κρίσιμα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ίσως κοστίσουν στην ομάδα.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Κώστας Παπανικολάου που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ στην επιστροφή του ο Γιάννης Μπουρούσης προσέθεσε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο πολύτιμη μονάδα είναι γι’ αυτήν την Εθνική.

Ο Φώτης Κατσικάρης θα πρέπει να έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών στο παρκέ, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά που θα πρέπει να βελτιώσει η ομάδα. Περιθώριο ακόμα υπάρχει και μια πρώτη ευκαιρία είναι το τελευταίο φιλικό στο τουρνουά του Κάουνας απέναντι στην Ν. Ζηλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 30-38, 49-59, 71-79

Σλοβενία (Ζντοβτς): Μπάλασιτς 10, Σλόκαρ, Πρέπελιτς 8, Μούριτς 4, Μπλάζιτς, Ζουπάν, Ντράγκιτς Γκ 14, Ντάγκιτς Ζ. 12, Λόρμπεκ 11, Κλόμπουτσαρ 8, Νίκολιτς, Όμιτς 4

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 1, Βασιλειάδης 13, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 20, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7, Βουγιούκας 4 Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 5

Φωτό: HellenicBasketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.